Опубліковано: 25 Березня, 2021. Переглядів: 3766


У “червоному” Закарпатті, де смертність б’є рекорди, карантин порушують, ресторани працюють підпільно

В областях України, які потрапили в “червоні” карантинні зони, підпільно працюють ресторани і клуби, а на місцевих ринках продовжують торгувати одягом, взуттям, іграшками та іншими товарами. На Закарпатті відкриті гірськолижні курорти, а Одесу заполонили туристи, – пише OBOZREVATEL.

Закарпаття: смертність б’є рекорди

На Закарпатті оголошено жорсткий локдаун, там навіть заборонили роботу громадського транспорту. Тепер дістатися на роботу чи додому можна тільки на таксі або на власному автомобілі.

“Дійсно, транспорт у нас не ходить. Деякі підприємства організовують розвезення для своїх співробітників. Решта їздить на таксі, на своїх машинах і ходить пішки. Я б не сказав, що люди незадоволені цим. Тому що дуже багато хто наляканий ситуацією з коронавірусом. У нас за добу 27 смертей. Це рекорд для такої маленької області! Люди по-справжньому бояться”, – говорить OBOZREVATEL журналіст із Закарпаття Павло Білецький.

Правда, зазначає, що через локдаун не всі медики можуть дістатися до роботи.

“Через те, що доставка лікарів і молодшого медичного персоналу не продумана, люди не можуть доїхати до роботи. Адже багато хто живе не в Ужгороді, а в селах”, – говорить Білецький.

Карантин порушують, ресторани працюють підпільно

В області дозволено працювати супермаркетам і продуктовим магазинам, але заборонено господарським. Однак ці умови порушаться.

“Чомусь працюють магазини “Дніпро М”, які торгують технікою. Це що, така необхідність під час локдауну?” – дивується Білецький.

За словами адвоката з Ужгорода Олександра Пересоляка, ресторани і кафе у них закриті, але і тут деякі йдуть на порушення: “Зовні вони не працюють, кави випити ніде. Хоча поліція зараз серйозно взялася, проводить рейди. І вже були випадки, коли накривали незаконні вечірки”.

Один із місцевих жителів на ім’я Віктор розповідає, що, в принципі, в Ужгороді можна потрапити в ресторани, якщо ти добре знайомий із господарем або з кимось із адміністраторів.

“Достатньо зателефонувати і домовитися, що ти заглянеш на обід. Тебе пустять. Можна в кафе зайти з другом на чашечку кави, якщо ти знайомий відвідувач. Але з дотриманням запобіжних заходів, щоб тебе не помітили з вулиці. У ресторанах подалі від центру і дні народження святкують, заклад закривають, вікна зачиняють і гуляють”, – запевняє він.

А в Карпатах досі працюють лижні траси, де можуть кататися туристи. Місцеві жителі кажуть, що погода там вже весняна, вдень до +15 градусів, але курорти не закриті.

Поліція Закарпаття тільки за вихідні склала 247 протоколів за порушення карантинних вимог. Три заклади повністю закрили, там, незважаючи на заборону, проходили гуляння. Також були порушення в магазинах, кафе, ресторанах Ужгорода, Мукачева та Мукачівського району, на Тячівщині, Виноградівщині та в Дубовому.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...