Опубліковано: 7 Вересня, 2024. Переглядів: 242


У НАТО розповіли, як швидко закінчити війну перемогою України

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував сценарій закінчення війни. Він закликав союзників продовжувати надавати Україні зброю, щоб покласти край війні, яку розв’язала країна-агресор РФ.

В НАТО зрозуміли, що без великої кількості зброї Путіна не здолати

“Україні потрібно більше військової підтримки зараз. Швидкий шлях покласти край цій війні – надати Україні зброю. Президент Путін повинен зрозуміти, що він не може перемогти на полі бою, але повинен прийняти справедливий і стійкий мир, де Україна перемагає, як суверенна і незалежна держава. Я закликаю всіх союзників продовжувати надавати допомогу, особливо в цю важку фазу війни”, – заявив він в Осло на спільній із прем’єр-міністром Норвегії Йонасом Гар Стьоре прес-конференції.

Столтенберг нагадав, що на саміті НАТО у Вашингтоні союзники ухвалили рішення, яким гарантували підтримку Україні в довгостроковій перспективі. Зокрема, НАТО переймає координацію міжнародної допомоги, відкриваючи командний пункт у Вісбадені та створюючи хаб у східній частині альянсу, щоб надавати підтримку Україні.

“Це посилить самооборону України. Союзники по НАТО зобов’язалися надати Україні наступного року щонайменше на 40 млрд євро військової допомоги і підтримувати цю допомогу в довгостроковій перспективі, щоб Україна змогла себе захистити”, – додав генсек НАТО.

Зеленський вкотре просить США дозволу стріляти углиб Росії

На сьогоднішньому засіданні у Рамштайні Володимир Зеленський вкотре звернувся до західних партнерів. На думку Президента України лише цей крок США і НАТО допоможе перемогти ворога на полі бою.

“Далекобійність. Я радий, що тут, на «Рамштайні», представлені США, Велика Британія, Франція, Італія. Хочу сказати це відкрито, щоб не було жодних спекуляцій. Завдяки нашій спільній відвазі ми здійснили дуже важливі операції, зокрема в Криму. Ці операції дали нам змогу повернути безпеку в Чорне море й відновити наш експорт продовольства.

Зараз ми чуємо, що ваша політика щодо далекобійності не змінилася, але ми бачимо зміни щодо ATACMS, Storm Shadow і SCALP – дефіцит ракет і співпраці. І це стосується навіть нашої території, окупованої Росією, включно з Кримом. Ми вважаємо такі кроки помилковими. Нам необхідна ця далекобійність не лише на окупованій території України, а й на території Росії, щоб у Росії був стимул прагнути до миру.

Нам потрібна рішучість партнерів та засоби, щоб зупинити російський повітряний терор. Потрібно, щоб уся зброя з уже оголошених пакетів підтримки нарешті потрапила в бойові бригади. І потрібні сильні далекобійні рішення партнерів, щоб наблизити справедливий мир, якого ми прагнемо”, – сказав Зеленський.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...