Опубліковано: 3 Вересня, 2024. Переглядів: 345


Росія вдарила балістикою по навчальному закладу у Полтаві: 41 загиблий, 180 поранених (ФОТО, ВІДЕО)

Вранці 3 вересня Росія завдала удару по передмістю Полтави.

Балістичні ракети прилетіли по навчальному центру, є багато загиблих та поранених.

Про це пише видання Експрес.

У Міноборони підтвердили інформацію про удар, також про ситуацію повідомив Володимир Зеленський.

Фото: facebook.com/yaroslav.movchun

Удар по Полтаві: що відомо

“Сьогодні Полтава переживає страшний день. Російський агресор наніс варварський удар по одному з навчальних закладів міста. За наявною інформацією, ворог використав дві балістичні ракети. Часовий проміжок між тривогою і прильотом смертельних ракет був настільки коротким, що застав людей в момент евакуації до бомбосховища”, – заявили у Міноборони.

Там повідомили, що частково зруйнована одна з будівель інституту, багато людей опинились під завалами: наразі вдалось врятувати 25 осіб.

“Отримав попередні доповіді щодо російського удару по Полтаві. За наявною зараз інформацією, дві балістичні ракети. Влучання по території учбового закладу і сусідньої лікарні. Була частково зруйнована одна з будівель Інституту звʼязку. Люди опинилися під завалами. Багатьох вдалося врятувати. Більш ніж 180 людей поранені. На жаль, багато загиблих. Станом на цей час відомо про 41 загиблого. Мої співчуття всім рідним та близьким”, – зазначив президент Володимир Зеленський.

Інформацію про приліт підтвердили українські військові та активісти.

“Полтава. Приліт по навчальному центру. Попередньо 26 загинуло, більше 90 поранено. Чому так багато? Бо шикування… Чесно, не хочу розводити зраду, але ми котимось в совок і темпи тільки наростають”, – написав Ярослав Мовчун, сержант ЗСУ.

Згодом він додав, що вже 43 осби є “200-ті”, 186 поранених, і 64 – безвісти зниклі. “І це тільки один поверх розібрали…” – зазначив він.

Моніторинговий канал “monitor” зазначив, що балістичний обстріл передмістя Полтави “потребує офіційних коментарів від військового керівництва”. На що відерагував активіст та волонтер Сергій Стерненко, з іронією написавши, щоб ресурс не писав “ІПСО про якісь там обстріли Полтави”.

“У трагедії зі 128 бригадою був винний месенджер сигнал. Тут буде винний месенджер вотсап. У крайному разі фейсбук. Все добре. Не карати ж генералів”, – зазначив Стерненко.

“Вічна пам’ять Вам, мої побратими зв’язківці”, – написав Сергій “Флеш” Бескрестнов, український фахівець та консультант у галузі військових радіотехнологій.

Удар по Полтаві: інформація від ворога

Канал “Донбаський партизан” повідомив, що сьогодні, 3 вересня 2024 року, близько 9:10 у Полтаві пролунали два гучні вибухи. За словами місцевих жителів, на місці утворився сильний дим. Також було зафіксовано активний рух машин швидкої допомоги та пожежників.

“Наразі встановлено, що російські війська завдали удару балістичними ракетами по території 179-го навчального центру військ зв’язку у Полтаві. Внаслідок прямого влучання в шестиповерховий навчально-адміністративний корпус зруйновано понад 30 осіб особового складу, ще близько 60 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – зазначив пропагандистський паблік.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...