Опубліковано: 30 Серпня, 2024. Переглядів: 313


Словаччина з Угорщиною відмовилися схвалити удари Києва по РФ західною зброєю

Словаччина з Угорщиною виступають проти схвалення ударів України по РФ наданою Києву західною зброєю. В обох країнах діють дружні Москві режими, повідомляє Politico.

“Після прибуття до будівлі Євроради у Брюсселі головний дипломат ЄС Жозеп Боррель закликав зняти обмеження щодо використання Україною наданої зброї для поразки цілей у Росії”, – зазначає видання.

На ранковій зустрічі міністрів ЄС також був присутній міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Чиновник, знайомий з перебігом переговорів, повідомив Politico, що Кулеба закликав міністрів ЄС дозволити Україні бити по об’єктах РФ, заявивши при цьому, що цю пропозицію не слід вважати ескалацією.

“Зброя, яку ми поставляємо Україні, має бути використана в повному обсязі, і обмеження повинні бути зняті, щоб українці могли націлюватися на місця, звідки Росія їх бомбардує. Інакше зброя марна”, – заявив Боррель.

Заклики Кулеби та Бореля надати Києву свободу дій у використанні зброї на зустрічі підтримали Франція, Швеція, Латвія, Нідерланди та Польща.

Водночас Угорщина та Словаччина із дружнім Москві урядом Роберта Фіцо висловилися проти.

“Відносини між Угорщиною та ЄС довгий час були непростими, але різко погіршилися після того, як Будапешт ухвалив ротаційне головування у Раді ЄС у липні. Низка міністрів закордонних справ ЄС бойкотували запропоновану зустріч у Будапешті, вирішивши натомість провести власний саміт із закордонних справ у Брюсселі”, – йдеться у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...