Опубліковано: 28 Серпня, 2024. Переглядів: 474


“Резерв+” зазнає змін: трьом категоріям чоловіків не треба бути іти до ТЦК

Міноборони розширить функціонал “Резерв+”. Нововведення стосується багатодітних, людей з інвалідністю та студентів.

Міністерство оборони України планує запровадити додатковий функціонал до застосунку “Резерв+”, що дозволить залучити ще кілька мільйонів користувачів. Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку Катерина Черногоренко на Business Breakfast.

Мобілізація у два кліки і відстрочки через “Резерв+”

Як розповіла Черногоренко, мова йде про впровадження функціоналу щодо онлайн рекрутингу, а також трьох типів відстрочок.

“Зараз ми додаємо опцію онлайн рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у два кліки. У нас у роботі три типи відстрочок: це багатодітні сім’ї, це відстрочка, пов’язана з людьми з інвалідністю, і це студенти денної форми навчання”, – розповіла посадовиця.

За її словами, впровадження нового функціоналу дозволить залучити кілька мільйонів користувачів, завдяки постійним ітераціям із застосунком. Наразі ж у “Резерв+” зареєструвались 3,2 мільйона користувачів. Зокрема застосунком користуються щодня близько 100 тисяч людей.

“Для нас це показова цифра. І будемо робити все, щоб ця цифра зростала. Але я як лідер команди і в консультації з іншими партнерами постійно кажу: якщо продукт потрібен і в ньому є важливі та корисні функції, він буде рости органічно”, – підсумувала вона.

Користувачі застосунку “Резерв+” зможуть перевірити достовірність повістки

Раніше керівник управління інформаційних технологій Міністерства оборони Олег Берестовий в ефірі телемарафону заявляв, що користувачі застосунку “Резерв+” невдовзі зможуть перевірити достовірність виписаної повістки, яка надійшла від територіального центру комплектування, автоматично подати заяву на відстрочку, а також обрати спеціальність у Збройних силах.

За словами Берестового, щоби виписати повістку, має бути роздрукований бланк, і потім керівник ТЦК має вручну поставити підпис і печатку, щоб документ вважався легітимним. Потім військовозобов’язаний через сканер QR-коду у Резерв+ зможе перевірити чи дійсно це підпис начальника ТЦК.

“Там буде статус, що все законно і необхідно прибути відповідно до інформації, що вказана і повістці”, – уточнив Берестовий.

Нагадаємо, що в Україні у травні був запущений електронний кабінет для призовників, військовозобов’язаних і резервістів у вигляді мобільного застосунку “Резерв+”. Через цей застосунок українці можуть оновлювати свої облікові дані та створювати електронні військово-облікові документи, які мають спеціальний QR-код.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...