Опубліковано: 25 Серпня, 2024. Переглядів: 170


Україна може атакувати велику кількість російських об’єктів – ISW

Атаки далекобійною зброєю по військових цілях у тилу Росії мають вирішальне значення для зниження військових спроможностей на фронті.

У США раніше заявили, що удари західною зброєю по цілях у Росії не будуть ефективними, бо більшість військових літаків відвели із зони дії Storm Shadow і ATACMS. Але є багато інфраструктури, крім аеродромів, що використовується Росією для підтримки військових операцій.

Про  це йдеться в аналізі Інституту вивчення війни (ISW).

“ISW оцінює, що в Росії в межах досяжності ракет ATACMS, які Сполучені Штати надали Україні, перебуває щонайменше 250 військових і воєнізованих об’єктів. Однак наразі Сполучені Штати забороняють українським силам використовувати ракети ATACMS для ударів по військових цілях у Росії та дозволяють завдавати удари лише з використанням наданих США HIMARS, оснащених GMLRS – максимум, дозволяючи Україні завдати ударів лише по 20 із 250 об’єктів. Тільки 17 із цих 250 об’єктів є аеродромами, і малоймовірно, що російські військові перекинули активи з усіх інших 233 об’єктів”, – пишуть аналітики.

Серед цих 233 об’єктів – великі військові бази, станції зв’язку, логістичні центри, ремонтні майстерні, паливні склади, склади боєприпасів і постійні штаби. З цих об’єктів вкрай складно або неможливо перекинути сили або швидко укріпити їх. В ISW не бачать доказів масштабної передислокації.

Ці об’єкти підтримують російське командування та управління, розвідку, рекогносцировку, забезпечують логістичну та ремонтну підтримку окупантів.

Малоймовірно, що російські сили зміцнили всі об’єкти в Росії або розосередили активи по всьому глибокому тилу.

“Російським силам, імовірно, доведеться передислокувати засоби ППО і РЕБ з усієї Росії, а також з лінії фронту в Україні, щоб забезпечити необхідне покриття для тилових районів у Росії в межах досяжності поставленої Заходом зброї, що, можливо, створить умови для України для розширення власних авіаційних операцій уздовж лінії фронту”, – підсумували в ISW.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...