Опубліковано: 14 Серпня, 2024. Переглядів: 248


Зеленський заявив про створення військових комендатур у Курській області

Президент Володимир Зеленський зібрав нараду щодо ситуації у Курській області.

Обговорили створення за необхідності військових комендатур, сказав Зеленський.

“Нарада щодо ситуації в Курській області. Обговорили ключові питання. Безпека, гуманітарна допомога, створення за необхідності військових комендатур”, – заявив президент.

“Україна захищає себе та життя своїх людей у прикордонних громадах і здійснює активні дії на російській території. Наші сили суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій і міжнародного гуманітарного права”, – сказав Зеленський.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що на нараді обговорили питання стабілізаційних заходів у Курській області.

“У реалізації свого права на самооборону, відповідно до статті 51 Статуту ООН, Україна має право не лише захищатися, а й повинна дотримуватися усіх міжнародних конвенцій та вимог міжнародного гуманітарного права. Тож наші військові у цілях самооборони сформували “буферну (санітарну) зону” на території Курської області”, – сказав омбудсмен.

Лубінець сказав про дотримання Україною міжнародного гуманітарного права, Гаазьких конвенцій 1907 року і Женевських конвенцій.

“Українські військові повністю дотримуються цих зобовʼязань”, – заявив уповноважений.

Також на нараді обговорили питання доступу представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних організацій у здійсненні гуманітарних заходів.

“У “буферній зоні” повинно забезпечуватися постачання продовольства, медикаментів та інших необхідних цивільному населенню предметів”, – заявив Лубінець.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...