Опубліковано: 14 Серпня, 2024. Переглядів: 252


Полонені російські строковики записали звернення до Путіна (ВІДЕО)

Російські солдати просять обміняти їх на “азовців”. З таким самим проханням вийшла на вулицю дружина російського військового, який потрапив у полон до ЗСУ.

Звернення строковиків, які потрапили у полону Збройних сил України у Курдській області, опублікував у соцмережі український блогер Сергій Стерненко.

На відео видно щонайменше десять російських окупантів, які стоять перед камерою із зав’язаними очима.

“Шановний Володимире Володимировичу, ми строковики, які захищали оборону в Курській області, після чого потрапили в полон. Ми дуже просимо вас обміняти нас на бійців із полку “Азов”, — сказав один із російських полонених.

Він також зазначив, що полонені окупанти “дуже бояться”, але не уточнив чого саме. Також військовослужбовець РФ зазначив, що ті, кого взяли в полон у Курській області, хочуть скоріше потрапити додому до своїх родин та рідних.

Сергій Стерненко також оприлюднив відеозвернення дружини одного із російських військовополонених, яка з плакатом вийшла на вулицю.

“Прошу вас зупинити бойові дії в Україні та розпочати мирні переговори. Прошу вас обміняти мого чоловіка, який перебуває в полоні — Корольова Олександра на бійця “Азову”, — заявила жінка.

Скільки окупантів потрапили у полон?

Наразі невідомо, скільки росіян потрапили у полон до ЗСУ у Курській області. У мережі зустрічаються різні цифри — від кількох сотень до більше тисячі осіб.

“Я ще не зустрічав в інфопросторі правдивої цифри, бо їх реально ще більше, = ніж будь-хто намагався писати або вгадувати. Коли їх грузили, я до цього навіть не міг уявити, що ББМ різних типів можуть вміщувати таку кількість “десанту”, — написав у Telegram 12 серпня автор каналу “Офіцер+”, лейтенант Збройних Сил України з позивним “Алекс”.

Кожен полонений росіянин — шанс повернути нашого бійця з російської тюрми. У своїх в’язницях РФ морить голодом наших захисників та піддає жорстоким тортурам. При цьому Росія не міняє бійців “Азову”.

Станом на цей час у російському полоні досі перебувають понад 1500 оборонців Маріуполя, з них близько 900 військовослужбовців бригади “Азов”. Про це у липні повідомила Асоціація родин захисників “Азовсталі”. При цьому близько сотні полонених бійців “Азову” вже засудили в російських судах, що є порушенням Женевських конвенцій.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...