Опубліковано: 7 Серпня, 2024. Переглядів: 324


Україна вперше задіяла регулярну армію на території Росії – The New York Times

Транскордонна операція українських сил у Курській області Росії стала не лише найбільшою подібною за весь час війни, але й першою, в якій були задіяні регулярні частини ЗСУ, а не лише добровольці-росіяни на кшталт загонів “РДК”.

Водночас точно визначити масштаб і цілі цього наступу вкрай важко.

Про це пише The New York Times.

Однак верифіковані дані засвідчують, що відбувається щось справді серйозніше за звичайний рейд диверсійних груп.

“Це не перший випадок, коли Україна влаштовує наземні атаки через кордон з Росією. Але в той час як попередні напади здійснювали озброєні групи російських вигнанців за підтримки київської армії, у нападі у вівторок, здається, були безпосередньо задіяні українські війська”, – пише NYT із посиланням на слова OSINT-аналітика Пасі Паройнена.

На його думку, кордон, швидше за все, перетнули кілька сотень українських військових за підтримки бронетехніки.

Військові аналітики стверджують, що атака могла бути спробою відволікти російські підрозділи від лінії фронту в Україні, таким чином зменшивши тиск на українські війська, які намагаються стримати наступ Росії.

Але вони додали, що російська армія має достатні резерви в цому районі, тоді як сама операція ризикує ще більше розтягнути українські війська, які і так поступаються ворогу чисельністю.

“З оперативної та стратегічної точки зору ця атака абсолютно не має сенсу. Це виглядає як величезна трата людей і ресурсів, які вкрай необхідні в іншому місці”, – сказав пан Паройнен.

Відомий військовий аналітик Роб Лі висловив сумніви, що цей рейд українських сил справді вплине на ситуацію на фронті в Україні.

“Росія вже має більші сили/звичайні можливості в цьому районі, краще командування та контроль, а також має військові підрозділи, які можна розгорнути, які не використовуються в Україні. Малоймовірно, що ця операція змусить Росію вивести значні сили з України”, – сказав він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...