Опубліковано: 4 Серпня, 2024. Переглядів: 474


Натовп під ТЦК на заході України: конфлікт підтримувався російськими спецслужбами – військові

У суботу, 3 серпня, біля приміщення Ковельського районного територіального комплектування та соціальної підтримки зібрався натовп осіб, кидали шину.

Тим часом по соціальних мережах розповсюдились заклики до бунту, активізувалися сотні ботів.

Про це повідомив Волинський обласний ТЦК та СП та Оперативне командування “Захід” ЗСУ, а Telegram-канал “Ковель медіа” опублікував відео з місця події.

За інформацією ТЦК, через відсутність військово-облікових документів у трьох чоловіків, їх запросили до територіального центру комплектування для перевірки їхнього відношення до військової служби, притягнення до адміністративної відповідальності.

Також нагадали, що за законом “Про правовий режим воєнного стану” у період дії воєнного стану громадяни чоловічої статі віком від 18 до 60 років зобов’язані мати при собі військово-обліковий документ разом з документом, що посвідчує особу, та пред’являти їх за вимогою представника ТЦК.

“Однак, дехто з громадян трактують закони, як вони вважають за потрібне. Заклики до бунту, що розповсюдились вчора по соціальних мережах Ковельської територіальної громади та Волинської області були помічені ворожими пропагандистськими каналами, які вдало використали це у своїх цілях”, – повідомив територіальний центр та опублікував скріншоти з месенджера Telegram з вкидами російських ботів.

Проаналізовані факти та обставини випадку, який мав місце у Ковелі 3 серпня засвідчує, що конфлікт підтримувався і спрямовувався у “необхідному руслі” російськими спецслужбами через відповідні “інформаційні системи”. На це вказують наступні методи їх роботи – емоційні гойдалки, маніпуляції свідомістю громадян, підбурювання до непокори, сказали у ТЦК.

На місці події працювали декілька нарядів поліції і слідчо-оперативна група. За даними правоохоронців, біля приміщення Ковельського ТЦК зібрались кілька десятків людей, повідомили “Суспільне“.

“У поліції з’ясовують обставини цієї події та встановлюють учасників. Відомості за цим фактом зареєстровані в журналі єдиного обліку заяв та повідомлень громадян. Після з’ясування усіх деталей прийматимуться подальші процесуальні рішення”, – сказала речниця Головного управління Національної поліції у Волинській області Ольга Бузулук.

“Сотні ботів, активність яких була виявлена в соціальних мережах свідчить про те, що ворожа пропаганда буде використовувати кожне ваше слово, заклик, дію до дестабілізації обстановки в Україні вашими ж руками. Тільки біда в тому, що вони віртуальні, а люди, які вчора чинили спротив і перешкоджали законним діям влади – реальні (тож і відповідальність буде реальна, а не віртуальна)”, – сказали в обласному ТЦК.

Також повідомили, що ситуація повністю спровокована з метою протидії заходам мобілізації, перешкоджанню законній діяльності Збройних сил України.

Сказали про правові наслідки для тих, хто підбурював громадян до протиправних дій і тих, хто брав у цьому участь.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...