Опубліковано: 2 Серпня, 2024. Переглядів: 283


Українців здивували прогнозом на вихідні

Завтра над центральною частиною Європи розляжеться антициклон Julian, над Чорним морем – антициклон Halil.

Це зумовить дощі та грози 3 серпня у західних областях України, на півночі (окрім Сумщини), у Вінницькій та Одеській областях. У другій половині дня локальні дощі ймовірні у суботу на Черкащині, Полтавщині та місцями у Дніпрі з районами.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Telegram.

“Більша частина півдня та східні області завтра належатимуть зоні впливу антициклону Halil – тому тут буде сухо та сонячно. У неділю вночі дощі з грозами очікуються практично повсюди в Україні. Вдень 4 серпня захід та північ опиняться у сухому повітрі, а центр, схід та південь побудуть серед локальних грозових дощів. Спека на півдні та сході в неділю спаде. Перепади атмосферного тиску передбачаються у зв’язку із зміною повітряних мас, тому й тиск артеріальний може смикатися”, – написала вона.

Температура повітря 3 серпня на заході та північному заході України очікується низькою. Протягом дня прогнозують +19…23°С.

У північних областях також дещо похолоднішає, буде +22…25°С. У центральній частині очікується +29…31°С, а на Вінниччині до +26…28°С. У східних областях буде спекотно, +30…33°С. На півдні України – у межах +30…33°С, а у північних районах Одещини буде +27…29°С.

У Києві субота очікується прохолоднішою: вдень близько +24°С, часом дощ із грозою.

Водночас у неділю в столиці переважатиме суха тепла погода.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...