Опубліковано: 2 Серпня, 2024. Переглядів: 330


У Верховній Раді розповіли про зміни до мобілізації

Зміни до “Порядку проведення призову громадян…”, які наразі опрацьовує Генштаб, спростять мобілізацію військовозобов’язаних до конкретних військових частин в обхід ТЦК. Про це в коментарі “Апострофу” розповів голова підкомітету з державної безпеки, оборони та оборонних інновацій комітету ВРУ Федір Веніславський.

“Є багато бажаючих військовозобов’язаних, які хотіли б бути мобілізовані, але в конкретні військові частини.

А для цього мало б бути відношення з конкретної військової частини до ТЦК СП, а ТЦК СП не завжди на ці відношення реагувало, бо в них інші плани, нормативи, які виставляв Генштаб. Тому військовослужбовці, які бажали служити у конкретних військових частинах саме по мобілізації, а не за контрактом – не всі готові підписувати контракт, а готові служити, наприклад, до завершення воєнного стану, а контракт на інші строки укладається, – стикалися з великими складнощами”, – пояснив він.

За його словами, ці зміни до “Порядку проведення призову громадян на військову службу під час мобілізації, на особливий період” розглядали, коли обговорювали закон про мобілізацію. Веніславський додав, що “ця ініціатива Генштабу має бути формалізована в постанові Кабінету міністрів”.

“Вона абсолютно правильна. Тобто можна буде мобілізувати за бажанням людей в ті військові частини, де вони хочуть служити, на тих посадах, в тих колективах”, – наголосив він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...