Опубліковано: 20 Липня, 2024. Переглядів: 247


Трамп зможе допомогти закінчити війну в Україні – Борис Джонсон

На думку колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса ДжонсонаДональд Трамп у разі перемоги на президентських виборах у США зможе допомогти закінчити війну в Україні.

Колишній президент усвідомлює, що поразка може мати величезні довгострокові наслідки для США та всього світу.

Про це Джонсон написав у своїй колонці для Daily Mail.

За словами Джонсона, після розмови з Трампом цього тижня він як ніколи переконаний, що той має силу, аби врятувати Україну. Британський експрем’єр вважає, що Трамп розуміє реальність: “поразка України буде величезною поразкою для Америки”. Йдеться не лише про зникнення свободи і демократії, а й про поневолення українського народу.

“Я вірю, що Трамп може покласти війні край – на правильних умовах для України і Заходу. Я підкреслюю, що не можу бути впевненим, що саме він зробить у разі обрання. Але це те, що він може зробити”, – зазначив Джонсон.

Він впевнений, що Трамп міг би багато чого зробити для світу, в якому російський диктатор Володимир Путін “буде остаточно переконаний, що майбутнє України – це майбутнє вільної, суверенної і незалежної європейської країни”.

“Протягом останніх двох років ми постійно бажали українцям мети – перемоги, не даючи їм при цьому засобів. Трамп міг би просто зробити те, що для нього є природним – припинити бюрократичну тяганину і зволікання; дати українцям необхідні дозволи; а потім, коли Путін знову буде відкинутий назад, він міг би запропонувати угоду”, – написав Джонсон.

Він вважає, що Путіну доведеться відступити принаймні до кордонів, що передували вторгненню у 2022 році. А щоб уникнути майбутніх конфліктів і невизначеності, “решта України” повинна бути визнана вільною країною, здатною обирати свою долю в ЄС і НАТО.

На думку Джонсона, перемога України у війні з РФ – це шлях до кращих відносин з Росією. За його словами, існують всілякі стимули, які можуть спрацювати з Путіним. Зокрема, лідер Кремля “зможе заявити, що “спеціальна військова операція” – так зване вторгнення – була успішною, і що він “денацифікував Україну”, а для російськомовних можуть бути передбачені особливі заходи захисту.

“Перш за все, з Трампом у Білому домі існує реальна перспектива певного глобального зближення з Росією, а з Путіним – повернення до тих часів, коли Росія була поважним партнером G8. Але є лише один спосіб досягти такого результату – через силу. Вашингтон під керівництвом Трампа повинен буде показати, що міжнародні кордони повинні поважатися, і що радянську імперію не можна відновити силою”, – написав Джонсон.

При цьому він наголосив, що якби Трамп був у Білому домі, Путін не був би “настільки безрозсудним і злочинним, щоб вторгнутися в Україну”.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...