Опубліковано: 19 Липня, 2024. Переглядів: 628


На Закарпатті перевірять справедливість графіків вимкнення світла – Держенергонагляд

У шести областях України перевірили справедливість розподілу електроенергії. Порушення були виявлені в усіх регіонах. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу Держенергонагляду.

Перевірки провели у Вінницькій, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Одеській областях. Фахівці виявили, що не було забезпечено максимально можливий рівномірний розподіл обсягів обмежень.

Виявлено, що не всіх споживачів, які не відносяться до обʼєктів категорії критичної інфраструктури, залучено до графіків погодинних відключень.

“Велика кількість споживачів віднесені до категорії об’єктів критичної інфраструктури, що разом із супутнім навантаженням призвело до завищеної величини потужності, яка не підлягає відключенню. Відповідно, на інших споживачів припадає надмірний тягар відключень, порушуючи справедливість розподілу електричної енергії”, – зазначає Державна інспекція енергетичного нагляду України.

Виявлені факти призводили до збільшення соціальної напруги та кількості звернень і скарг громадян.

Виявлені порушення повинні усунути протягом тижня. Після цього будуть проведені повторні перевірки. За невиконання приписів будуть застосовані штрафи.

В Закарпатській області проводити перевірки щодо справедливості розподілу електроенергії будуть з понеділка, 22 липня.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...