Опубліковано: 19 Липня, 2024. Переглядів: 409


Трамп зробив оптимістичну заяву щодо війни в Україні

Дональд Трамп дав зрозуміти, що перебуває на боці України і не допустив би втрати української території.

“Я можу зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком”, – сказав кандидат у президенти США.

Під час промови на з’їзді республіканців кандидат у президенти США Дональд Трамп згадав Україну.

Трамп: Росія хоче захопити всю Україну

“Я покладу край кожній міжнародній кризі, створеній нинішньою адміністрацією, включаючи жахливу війну з Росією та Україною, якої б ніколи не сталося, якби я був президентом”, – цитує Дональда Трампа “Голос Америки”.

Трамп дав зрозуміти, що перебуває на боці України, не допустив би втрати української території і заговорив про те, що Росія захопила чужі землі. Він нагадав, що за інших президентів США Росія вторглася у Грузію, захопила Крим, а “за теперішньої адміністрації хоче захопити всю Україну”.

“За президента Трампа Росія нічого не забрала. Я можу зупинити будь-яку війну телефонним дзвінком”, – сказав кандидат у президенти США.

Трамп також згадав війну на Близькому Сході та “конфлікт, що нависає над Тайванем, Кореєю, Філіппінами та всією Азією”. Він застеріг, що Третя світова війна буде страшною, через зброю, яка тепер доступна людству.

“Ця зброя є знищувальною. Настав час змін”, – сказав він.

Зеленський і Трамп можуть провести першу з 2020 року телефонну розмову

Колишній президент Дональд Трамп і президент України Володимир Зеленський запланували телефонну розмову на п’ятницю. Про це повідомляє CNN із посиланням на два джерела.

Ця розмова стане їхньою першою після того, як Трамп залишив Білий дім, і відбудеться на тлі занепокоєння в Європі щодо того, якою буде політика Трампа щодо війни в Україні, якщо він переможе на президентських виборах у листопаді.

Одне з джерел попередило, що графіки часто змінюються. За словами співрозмовника, вже деякий час ведуться дискусії про відповідний час для дзвінка між кандидатом у президенти США від Республіканської партії та українським президентом.

Олег Зубарук, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *