Опубліковано: 16 Липня, 2024. Переглядів: 238


Аномальна спека може посилювати побічні ефекти ліків: що потрібно знати

Сильна спека може підвищити небезпеку захворювань, пов’язаних з впливом високих температур, а також загрожувати здоров’ю, посилюючи побічні ефекти багатьох поширених ліків.

Спекотна погода також може пошкодити ліки, такі як інсулін, які потребують охолодження. Інгалятори можуть вибухнути. Ліки з адреналіном, такі як EpiPens, можуть вийти з ладу. Ліки, доставлені поштою, можуть зіпсуватися, пише AP news.

Які ліки можуть викликати проблеми в спеку

Таблетки від тиску, які зменшують кількість рідини в крові, можуть призвести до зневоднення. Бета-блокатори при серцевих захворюваннях можуть зменшити приплив крові до шкіри та зробити вас менш обізнаними про небезпечне тепло.

Деякі антидепресанти можуть перешкоджати здатності зберігати холоднокровність. Аспірин та інші безрецептурні знеболювальні знижують рівень рідини та натрію, що ускладнює боротьбу з високими температурами.

Крім того, поєднання спеки та побічних ефектів ліків може призвести до запаморочення та падінь. Алкоголь збільшує небезпеку, вважає фармацевт Бредлі Філліпс з Фармацевтичного коледжу Університету Флориди.

“Поговоріть зі своїм лікарем або фармацевтом. Запитайте про те, скільки води ви повинні пити, якщо ви приймаєте ліки, які посилюють зневоднення”, – сказав він.

Фармацевт рекомендує постійно пити і не покладатися на здатність організму показати вам, що ви відчуваєте спрагу.

Деякі ліки – антибіотики, протигрибкові засоби та препарати від прищів – можуть підвищувати чутливість до сонця, викликаючи висипання та сонячні опіки. Якщо ви приймаєте їх, залишайтеся під парасолькою або використовуйте сонцезахисні тканини та сонцезахисний крем, сказав доктор Майк Рен, сімейний лікар з Медичного коледжу Бейлора в Х’юстоні.

“Ви можете приймати антибіотики, не думати про це занадто багато, спуститися на пляж, а потім повернутися з колосальним сонячним опіком”, – сказав Рен.

Як зберігати ліки під час подорожей

Ліки, як правило, слід зберігати в прохолодному сухому місці, якщо вони не потребують охолодження. Це може бути складно під час подорожі. Перед літньою поїздкою фахівці радять перевірити інструкції щодо вимог зберігання ліків. Під час подорожі на автомобілі слід перевозити ліки в холодильнику, навіть якщо вони не потребує охолодження. Багажник автомобіля або бардачок можуть бути занадто гарячими для зберігання.

Якщо подорож літаком, то краще тримати ліки в ручній поклажі на випадок, якщо зареєстрований багаж затримається або загубиться, а у вантажному відсіку може бути занадто холодно.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...