Опубліковано: 15 Липня, 2024. Переглядів: 851


Рекордна кількість блискавок: у сусідній із Закарпаттям області вирувала потужна негода (+ФОТО, ВІДЕО)

Львівщина оговтується від страшної стихії, яка вдарила у регіоні ввечері 14 липня, тисячі мешканців залишились без електропостачання та води, а кількість ударів блискавок просто зашкалювала. Про це пише Інформатор.

Вечір 14 липня на Львівщині перетворився на сюжет апокаліптичного фільму з неймовірною кількістю блискавок, потужними розрядами грому, дощем, вітром та переляканими мешканцями.

Негода накрила Львів та Львівську область за лічені хвилини: величезні чорні хмари зловісною завісою оповили регіон, і за мить на вулицях стало темно, як вночі. Швидкість, з якою насувалися хмари дощу неабияк злякала львів’ян: ті, хто прогулювались містом, різко почали шукати укриття, а за хвилину негода вдарила дощем та увімкнула небачену раніше “дискотеку” з блискавок. Небо підсвічувалось так, немов хтось його запалив і вирішив позапускати кольорові феєрверки. Буря вступила у свої права.

Львів’яни на вулицях з тривогою поглядали у небо: сіро-чорні хмари, немов велетенська морська хвиля, швидко підходили до Львова. Мешканці масово фільмували те, що відбувається, забирали з майданчиків своїх дітей, повертались у домівки. У передчутті біди, люди масово тікали з вулиць. Атмосфера у місті ставала гнітючою.

За лічені хвилини негода охопила місто Львів: спершу здійнявся сильний вітер, далі почав падати дощ, та розпочалось світлове шоу з блискавок та грому. Ввечері 14 липня кількість та потужність блискавок була аномальною: вони били так часто і сильно, що, здавалося, хотіли спалити все на своєму шляху. Небо палало різними кольорами, підсвічуючись з усіх кінців. Мешканцям Львова вдалося спіймати на фото потужні удари блискавок.

Негода панувала над Львівщиною понад годину й лише після цього відступила. Оговтуючись від стихії, львів’яни зрозуміли, що біди не вдалося уникнути. Потужні блискавки стали причиною пожеж на підстанціях та трансформаторах, куди вони влучили напряму. Місто частково залишилося без електроенергії та води. Дехто думав, що над Львовом збили шахеди.

За повідомленням депутата міської ради Ігоря Зінкевича, по вулиці Кобилиці спалахнули дроти на лінії електропередач, а на Трускавецькій виникла пожежа у полі. Там загорілася суха трава. На Левандівці від удару блискавки спалахнув трансформатор або електропідстанція. У деяких мікрорайонах міста почалися проблеми з електроенергією.

Зранку 15 липня очільник Львівської ОВА Максим Козицький відзвітував, що через негоду понад дві сотні населених пунктів залишилися без електроенергії. Ремонтні бригади працюють у посиленому режимі.

“Грози з поривами вітру спричинили у різних районах Львівської області відключення електромереж. Станом на цю годину через негоду без електропостачання 214 населених пунктів (102 – повністю та 112 – частково)», – написав Максим Козицький.

Львів'яни фотографують апокаліптичні хмари грози, що насувається на Львів. Скриншот - Інформатор

Велетенські хмари накривають Львів. Скриншот - Інформатор

Блискавки б'ють по Львову 14 липня під час сильної грози. Скриншот - Інформатор


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...