Опубліковано: 11 Липня, 2024. Переглядів: 421


Німеччина відправлятиме в Україну військовозобов’язаних громадян: за якої умови

Лідер партії Християнсько-соціальний союз Маркус Зьодер пояснив в інтерв’ю Münchner Merkur/tz, що уряд на чолі з ХДС/ХСС відправить назад призваних українців, “якщо Україна нас про це попросить”. Це може статися найближчим часом: у середу стало відомо, що Київ планує вербувати своїх громадян призовного віку чоловічої статі, які проживають в інших країнах Європи.

Українці в Німеччині: Зьодер закликає покласти край автоматичному праву на допомогу

Зьодер також хоче покласти край автоматичному праву українців на виплати. “Ми були налаштовані скептично з самого початку”, – пояснив він в інтерв’ю. У Німеччині українці, які виїхали, отримують допомогу для громадян з 2022 року, а не нижчі виплати як шукачі притулку.

Також він прокоментував вступ України до НАТО, сказавши, що наразі він не обговорюється. Лідер партії ХСС Зьодер сказав, що це зробило б Німеччину стороною війни. “Пропозиція членства зараз, у розпал війни, означатиме, що НАТО буде зобов’язана надавати допомогу з цього моменту. Це зробило б нас стороною війни. Ми це однозначно відкидаємо”, – сказав голова ХСС.

Маркус Зьодер також дуже обережно поставився до розпочатих переговорів про вступ до ЄС: “При всій зрозумілій підтримці України також будуть величезні виклики для ЄС і для нас”.

Заяви Зьодера вписуються в новий тон, який Євросоюз нещодавно прийняв у політиці щодо України. “Ми повинні побачити, що ми відкриваємо можливості для того, як цей конфлікт буде завершено в якийсь момент”, – додав Фрідріх Мерц, голова ХДС.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...