Опубліковано: 9 Липня, 2024. Переглядів: 371


Шмигаль сказав, коли ситуація зі світлом може покращитись

Ситуація в енергетиці може покращитися у двадцятих числах липня. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль сказав про на засіданні уряду у вівторок.

“Тема, яка постійно в центрі уваги уряду – це енергетика. Ситуація залишається дуже складною. Через наслідки тотальних ворожих обстрілів і спеку погодинні відключення тривають. Водночас у двадцятих числах липня розраховуємо на поліпшення ситуації”, – повідомив він.

Мають закінчитися ремонтні роботи на деяких об’єктах генерації, що збільшить потужність в енергосистемі.

“Також магістральним напрямом є розвиток децентралізованої генерації. Уряд розробив і вже частково запустив комплекс заходів, який стимулюватиме громадян і бізнес до енергетичної стійкості”, – додав прем’єр.

Розробили кредити для громадян під 0% до 480 тис. грн на 10 років для встановлення сонячних, вітрових установок і систем накопичення електроенергії, пільгові кредити для малого та середнього бізнесу до 150 млн грн терміном до 10 років під 5-7-9% річних для встановлення газової електрогенерації, кредити для ОСББ на суму до 5 млн грн, кредити для великого бізнесу на 5-7 років під 14-16% річних під заставу обладнання.

“Також до парламенту подано законопроєкти про скасування мита і ПДВ на ввезення енергетичного обладнання. Розраховуємо на оперативне ухвалення Верховною Радою цих законопроєктів. Очікуємо, що не пізніше 25 липня всі ці механізми запрацюють на повну силу”, – підсумував Шмигаль.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...