Опубліковано: 19 Березня, 2021. Переглядів: 319


В Україні може з’явитися власна мутація Covid-19

В Україні через мутацію коронавірусу може з’явитися власний штам.

“Кількість штамів збільшується, вірус мутує, пристосовується до лікування і стає ще більш небезпечним. Найближчим часом буде ще більше мутацій і не виключено, що, можливо, навіть буде особлива наша українська мутація. Дослідження зараз проводяться і це буде відомо за деякий час”, – сказав керівник відділу клінічних досліджень центральної міської клінічної лікарні Івано-Франківська Роман Фіщук в ефірі ток-шоу “Право на владу” на телеканалі “1+1”.

Він також розповів про ситуацію з коронавірусом у “червоному” Прикарпатті.

“Ситуація дійсно непроста, і вона непроста не перший день і не перший тиждень. Франківщина від кінця лютого у червоній зоні. Станом на зараз у лікарні, де я працюю, перебуває близько 420 пацієнтів з коронавірсною хворобою або підозрою. Місць насправді нема.

Ми змогли відкрити додаткові відділення на базі інших віддалених медзакладів – на базі пологового будинку гінекологічного відділення та на базі кардіологічного диспансеру. Завдяки цьому маємо змогу надавати допомогу більшій кількості пацієнтів.

Найбільші труднощі у нас із забезпеченням кисню. Ми отримуємо кисень із заводу у Львові він не справляється. Є у нас у регіоні два підприємства, які виробляють кисень, але вони не мають ліценції, щоб медзаклади могли у них його купувати”, – розповів Фіщук.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...