Опубліковано: 5 Липня, 2024. Переглядів: 658


Кому з українців відмовлятимуть в перетині кордону з 17 липня: роз’яснення ДПСУ

В Україні із 17 липня перетин державного кордону буде можливий виключно за наявності військово-облікового документа – паперового або електронного. Вимога поширюватиметься на всіх чоловіків призовного віку (18-60 років).

Про це розповів представник Держприкордонслужби полковник Андрій Демченко, пише “Українська правда”.

Він зазначив, що з 16 липня добігає кінця двомісячний термін, передбачений законом № 3633-IX, упродовж якого українці повинні були стати на військовий облік чи уточнити військово-облікові дані.

З цим пов’язане повноцінне втілення Держприкордонслужбою вимог пункту 17 “Порядку проведення призову громадян на військову службу” у період мобілізації, на особливий період, що затверджено урядовою постановою № 560 від 16 травня цього року.

З огляду на це, з 00.00 17 липня під час перетину держкордону на виїзд почнуться перевірки усіх чоловік від 18 до 60 років на предмет наявності військового квитка. У разі відсутності – таким громадянам будуть відмовляти у перетині держкордону на виїзд.

Окрім того, підставою відмови може стати наявність у Єдиному держреєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів інформації про подання особи щодо розшуку в Нацполіцію. За таких обставин на місце будуть викликати поліцейських.

Перелік категорій осіб, яким відповідно до Правил перетину кордону дозволений виїзд з України, не змінився.

Водночас, чоловіки, у яких є відстрочка від призову чи виключені з військового обліку за станом здоров’я, матимуть право на виїзд за наявності даних у військово-облікових документах про таку відстрочку (виключення з військового обліку) чи довідки за формою, визначеною у додатку 6 до вищевказаного порядку.

“З метою уникнення будь-яких непорозумінь при перетині кордону просимо громадян врахувати цю інформацію при плануванні поїздки”, – додав Демченко.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...