Опубліковано: 3 Липня, 2024. Переглядів: 311


Трамп готовий віддати Путіну частину України – Politico

Щоб швидко завершити війну, кандидат у президенти США Дональд Трамп готовий віддати частину території України російському диктатору Володимиру Путіну.

У разі повернення до Білого дому одіозний політик здійснить реорганізацію НАТО та спробує швидко закінчити війну в Україні, пише Politico.

“Прагнення швидко вирішити конфлікт, ймовірно, відіграє ключову роль у планах Трампа щодо НАТО та долі українських територій. Він розглядає можливість укладання угоди, згідно з якою НАТО зобов’язується не розширюватися на схід – зокрема, на Україну та Грузію. Він також веде переговори з президентом Росії про те, яку частину української території Москва зможе забрати”, – повідомили два експерти з національної безпеки, які підтримують Трампа.

Видання опитало експертів та чиновників у сфері міжнародної політики та безпеки щодо планів політика.

Трамп вважає помилкою обіцяти Україні майбутнє в НАТО і засуджує політику чинного президента США Джо Байдена щодо цього питання.

Водночас у разі повернення до Білого дому республіканець, як стверджують журналісти, здійснить реорганізацію НАТО за дворівневою моделлю. Лише ті країни, які будуть фінансувати сферу оборони на суму не менше 2% свого ВВП, зможуть розраховувати на підтримку з боку США.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...