Опубліковано: 22 Червня, 2024. Переглядів: 367


Путін знову заговорив про переговори

Глава Кремля Володимир Путін на пресконференції за підсумками поїздок до КНДР та В’єтнаму знову ніс маячню, зокрема сказав, що готовий почати переговори з Україною “хоч завтра”.

За словами диктатора, ці переговори мають бути з “врахуванням поточної ситуації”.

Україна на це ніколи не погодиться. Путін наговорив і чимало іншої дурні.

Пресконференція Путіна після КНДР і В’єтнаму: головні тези

Російське видання “Медуза” зібрало думки Путіна. Диктатор говорив про переговори, наступ на Харків, ядерну зброю і те, чому “Росія готова йти до кінця”:

  • Ми не маємо мети підходити до Харкова, але спроби Києва видавити російських військових звідти дорого йому обійдуться.
  • ЗС РФ готуються до всіх варіантів розвитку ситуації.
  • Превентивний удар в ядерній доктрині нам не потрібен, ми і при ударі у відповідь знищимо противника.
  • Ми готові продовжувати діалог з Україною на базі Стамбула та Мінська. Реакція Заходу на наші пропозиції щодо врегулювання є очікуваною — але ці пропозиції не діятимуть вічно.
  • Якщо Україна пов’язує ведення переговорів із виведенням російських військ, то цього ніколи не станеться.
  • Київ не зацікавлений у проведенні виборів і вічно затягуватиме із цим.
  • Захід змінить Зеленського у першій половині наступного року.
  • Політики західних країн говорять про те, що хочуть досягти нашої стратегічної поразки на полі бою, але для Росії це припинення її державності. Тоді постає питання: а навіщо нам боятися, чи не краще йти до кінця?

Москва може накликати на себе гнів Пекіна, — Time

Візит Путіна до Пхеньяна несе певні ризики для РФ. Він загрожує погіршенням відносин з головним політичним та економічним партнером Москви – Китаєм, пише Time.

“Путін хотів заскочити до Пхеньяна ще минулого року, коли перебував з візитом у Пекіні, але китайці наполегливо йому пояснили, що цього робити не варто. Поки Кім і Путін приміряють на себе амплуа карикатурних лиходіїв із кіносеріалу про Джеймса Бонда, свою державу в ролі легітимної глобальної сили. Найменше, що зараз потрібне Сі, це стати третім учасником у «трикутнику осі зла» Індо-Тихоокеанського регіону”, — пишуть журналісти видання.

Експерт зі Східної Азії з Тройського університету в Сеулі Деніел Пінкстон зазначив, що “китайці, ймовірно, втомилися чи стурбовані тим, що Північна Корея та Росія стають надто близькими”.

За його словами, оголошене «всеосяжне стратегічне партнерство” між Кремлем та КНДР не тільки дратує Пекін, а й саме по собі не має міцної основи, окрім ситуативної вигоди для обох сторін.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...