Опубліковано: 18 Червня, 2024. Переглядів: 351


Двоє поляків напали на двох українців: завдали 12 ножових поранень

Поліцейські з району Воля у Варшаві затримали 21-річного та 24-річного чоловіка, які побили та поранили ножем двох громадян України. Суд вирішив, що зловмисників візьмуть під варту на три місяці.

Все почалося зі сварки між чотирма чоловіками: двома поляками та двома українцями. Словесна перепалка переросла у бійку: двоє поляків напали на своїх супротивників.

Вони побили та поранили українців, а потім втекли. Інцидент відбувся в ніч з 8 на 9 червня на кільцевій розв’язці Дашинського, інформує onet.pl.

Як пишуть, польські ЗМІ, між чотирма чоловіками “відбувся різкий обмін думками”. Раптом 24-річний поляк дістав ножа і напав.

“Били жорстоко і без будь-якої пощади. Вони вдарили потерпілих гострим інструментом і швидко втекли. На місце події викликали швидку допомогу, яка доставила потерпілих з травмами до лікарні”, – розповіла начальниця відділення поліції Волі Марта Суловська.

Поліцейські встановили особи двох хуліганів віком 21 та 24 роки. Один із них потрапив до рук поліцейських у день інциденту, другий був затриманий невдовзі після цього.

“Затриманим чоловікам інкримінували злочинний напад із використанням ножа, що спричинило тяжку шкоду здоров’ю у вигляді небезпечного для життя захворювання в одного з потерпілих та порушення стану органу тіла або розладу здоров’я в іншого потерпілого. Нападники діяли спільно та узгоджено”, – розповіла поліцейська.

За клопотанням прокурора, за рішенням суду їх тимчасово заарештували на три місяці.

Подробиці нападу на українців: 12 ножових поранень

У ніч проти 9 червня у Варшаві зловмисники напали на двох молодих українців і завдали їм 12 ножових поранень, пише ТСН.

Один постраждалий отримав п’ять ножових поранень, а інший – сім, у тому числі поранення легень. Як розповіла дівчина Вікторія, яка зв’язалася з виданням “Антикор”, їхня компанія з чотирьох осіб вирішила вийти в магазин близько 2:30 ночі.

“Ми сиділи вдома після концерту та мої друзі (двоє хлопців та дівчина) вирішили сходити до магазину. На подвір’ї вони вирішили орендувати самокати. Тоді до них підійшли двоє хлопців (приблизно 20-27 років) і почали погрожувати, заявляючи, що це їхній район та їхні самокати. Начебто все заспокоїлося, але один із них раптом вдарив мого друга в обличчя”, – розповідає подруга постраждалих.

Почалася бійка, і дівчина встигла втекти та викликати поліцію. “Коли я повернулася, мої друзі вже лежали на землі, а нападники били їх ножем. Обидва нападники втекли, один із них просто втік у будинок”, – каже Вікторія.

Коли на місце події прибула поліція, їхня реакція та дії просто розчарували, розповідає дівчина. “Нам сказали, що навряд чи когось знайдуть, а коли приїхали до лікарні, жартували над моїм хлопцем і пропонували також заколоти нападників”, – зазначає українка.

Постраждалі побоюються, що справа може бути зам’ята, і сподіваються на допомогу та розголос. “Я боюся, бо один із нападників живе у моєму під’їзді”, – каже Вікторія.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...