Опубліковано: 15 Червня, 2024. Переглядів: 3069


На війні загинули двоє закарпатців (+ФОТО)

З’явилися ще дві сумні звістки про втрату серед закарпатських військових.

У Ясінянську громаду на Рахівщині надійшла звістка про загибель Ярослава Бузака, що вважався зниклим безвісти від січня 2023 року

У п’ятницю, 14 червня, до Ясінянської громади, що в Рахівському районі Закарпаття, надійшла сумна звістка про загибель колишнього механіка водія 2 механізованого відділення 2 механізованого взводу механізованої роти військової частини А0342 Збройних Сил України Бузака Ярослава Івановича, який вважався безвісти зниклим від січня 2023 року.

Бузак Ярослав Іванович народився 25 вересня 1980 року та проживав в селищі Ясіня Рахівського району.

Від початку повномасштабного вторгнення російського агресора на територію України з 28 лютого 2022 року Ярослав мужнього стояв на захисті Батьківщини, виконуючи військовий обов’язок. А з січня 2023 року захисник офіційно увійшов до переліку військослужбовців, які зникли безвісти.

За результатами проведення тесту ДНК 11 червня 2024 року тіло Героя було ідентифіковано та було встановлено, що Бузак Ярослав Іванович загинув 30 січня 2023 року під час стрілецького бою зі збройними силами російської федерації поблизу села Іванівське Бахмутського району Донецької області.

У суботу у Верхніх Воротах на Мукачівщині зустрічатимуть полеглого Героя Івана Вотьканича

Ще одна втрата у Нижньоворітській громаді, що у Мукачівськорму районі, – своє життя за Україну віддав житель села Верхні Ворота Вотьканич Іван Іванович, 26.05.1987 р.н. Про це інформує Нижньоворітська сільська рада в соціальній мережі Фейсбук.

Як йдеться у повідомленні, у суботу, 15 кчервня 2024 року, орієнтовно о 13:00, кортеж з тілом загиблого Героя прибуде до рідного дому в село Верхні Ворота.

Жителів громади просять гідно зустріти свого Героя живим коридором з квітами та державною символікою від каплиці в селі Верхні Ворота до місця проживання.

У неділю, 16 червня,, о 14:30 год. на подвір’ї рідного дому розпочнеться чин похорону, церемонія прощання та військового почту, після чого траурна процесія рушить до православної церкви села Верхні Ворота, де о 15:00 пройде заупокійна служба за полеглим Героєм.

Вічна та світла пам’ять Героям!


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...