Опубліковано: 15 Червня, 2024. Переглядів: 201


Путін імітує зацікавленість у переговорах – ISW

Керівництво РФ імітує зацікавленість у змістовних переговорах, маючи на меті переконати Захід піти на поступки щодо територіальної цілісності та суверенітету України.

Насправді ж російський диктатор Володимир Путін хоче досягти повного знищення української державності. Про це йдеться у новому повідомленні американського Інституту вивчення війни (ISW).

“Путін і Кремль помітно посилили свою експансіоністську риторику щодо України з грудня 2023 року і все частіше вказують на те, що Росія має намір завоювати більше території в Україні та прагне повністю знищити українську державність та ідентичність”, – зазначають аналітики.

Військові дії та наступальні операції у Харківській області свідчать про те, що Кремль більше зацікавлений у досягненні своєї довгострокової мети – максималістської перемоги в Україні, ніж у будь-якому врегулюванні, яке б заморозило лінію фронту на тому рівні, на якому вона перебуває зараз.

Аналітики нагадують, що Путін розглядає збереження Росією контролю над нині окупованою українською територією як основу для переговорів, яка не підлягає обговоренню.

“Постійний акцент на визнанні окупованої української території російською не вказує на те, що Росія відмовляється від більш широких стратегічних цілей. Припинення вогню, яке передбачає звільнення нині окупованих територій, конкретизувало б ідею про те, що територіальна цілісність України є предметом переговорів, і стало б прецедентом, до якого Кремль, безсумнівно, повернеться, щоб домогтися подальших територіальних поступок і взагалі поставити під сумнів ідею української державності”, – йдеться у повідомленні.

На думку експертів, перемога Росії в Україні не лише усунула б загрозу України як потенційного супротивника під час можливої звичайної війни з НАТО, але й надала б Росії доступ до мільйонів людей, яких вона зможе примусити до військової служби. А також до більшої частини ресурсів і промислового потенціалу України.

На думку аналітиків, Кремль може знову імітувати зацікавленість у переговорах, щоб вплинути на триваючі на Заході дебати щодо зняття обмежень на використання Україною наданої Заходом зброї для ураження військових цілей у Росії. РФ також хоче переконати західних політиків, що зміни в цих обмеженнях можуть призвести до небажання Росії вести переговори в майбутньому.

Окрім того, Кремль може знову імітувати зацікавленість у переговорах, щоб вплинути на будь-які майбутні західні дискусії про надання додаткової допомоги, яка буде необхідна українським силам, щоб розпочати власні контрнаступальні операції в середньостроковій перспективі.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...