Опубліковано: 10 Червня, 2024. Переглядів: 194


Прикордонники посилили роботу. Ухилянти маскуються під туристів

Прикордонники посилено працюють у туристичних районах Івано-Франківської і Чернівецької областей. Про це з посиланням на помічника начальника Чернівецького прикордонного загону Ігоря Заруднєва повідомила “Українська правда“.

“У червні місцеві ЗМІ повідомили, що у туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей посилено працюють прикордонники.

На залізничних станціях таких як Ворохта, Татарів і Вороненка в Івано-Франківській області, куди прибуває чимало пасажирських потягів із різних регіонів України, прикордонники активно перевіряють документи у громадян та активно шукають ухилянтів”, – повідомила УП.

У Державній прикордонній службі України пояснили, що це пов’язано з тим, що чимало правопорушників “маскуються під туристів, і під наміром відвідати туристичні місця, намагаються незаконно перетнути кордон”.

Ігор Заруднєв повідомив, що прикордонники керуються наказом про запровадження додаткових заходів особливого режиму, який передбачає певні обмеження, в тому числі і в пересуванні.

“Прикордонники спільно з представниками ТЦК та СП і поліцейськими патрулюють зокрема залізничні вокзали, та перевіряють документи в громадян. На запит правоохоронців громадянин має пред’явити документ, що засвідчує його особу, чоловікам обов’язково мати при собі військово-обліковий документ”, – пише УП.

Пресофіцер сказав про спецрежим, запроваджений урядом у грудні 2023 року, який вимагає обов’язковий дозвіл від Держприкордонслужби на перебування у прикордонній смузі завширшки п’ять кілометрів від лінії держкордону.

Заруднєв повідомив, що триває кампанія інформування про особливості дії цього спецрежиму. Громадяни мають отримати дозвіл, щоб в’їжджати, перебувати і проводити роботи у межах п’ятикілометрової прикордонної смуги, у відповідного органу ДПСУ (прикордонний загін). Із червня прикордонники почали стягувати штрафи за його порушення.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...