Опубліковано: 7 Червня, 2024. Переглядів: 479


Світла стане більше? Які нові графіки запровадять з суботи, 8 червня

З суботи, 8 червня, в Україні в тестовому режимі запрацює новий порядок застосування погодинних графіків відключення електроенергії, який спрямований на скорочення тривалості обмежень електроенергії.

Про це розповів перший заступник глави Міненерго Юрій Власенко на Годині запитань до Уряду.

“Із суботи в тестовому режимі буде запроваджено новий порядок застосування графіків погодинних відключень, згідно з яким будуть доведені ліміти, наскільки потрібно “розвантажитися” в певній області. У зв’язку з чим оператор системи розподілу має забезпечити черги відключень у такий спосіб, щоб використовувати виключно цей ліміт. За нашими розрахунками, кількість черг має бути меншою, а світло в будинках громадян буде більшу кількість годин”, – сказав Власенко.

Під час Години запитань уряду було наголошено, що Міненергетики здійснюють постійний контроль за застосуванням графіків погодинних відключень та обмеження потужності. Урядовці намагаються постійно вдосконалювати застосування механізмів відключень.

Міненерго, розробило документ згідно з яким, обласні та Київська міські військові адміністрації готують і затверджують переліки критично важливих об’єктів, яким має бути забезпечено пріоритетне електропостачання згідно зі встановленим мінімальним навантаженням.

“Укренерго” буде зобов’язаний забезпечити справедливу та рівномірну черговість розподілу граничної потужності між споживачами.

Буде розраховуватись гранична потужність, після чого кожному Оператору системи розподілу повідомлять максимальний рівень споживання. Ті, своєю чергою, у межах цієї граничної потужності будуть формувати графіки погодинного відключення електроенергії та графіки обмеження й аварійного відключення споживачів.

“Ухвалене рішення сприятиме забезпеченню принципу справедливого та рівномірного розподілу електроенергії в межах лімітів між споживачами, які не входять до переліку критично важливих об’єктів, що мають пріоритетне електропостачання”, – зазначає Міненерго.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...