Опубліковано: 2 Червня, 2024. Переглядів: 355


У Чехії росіяни побили українських волонтерів зі словами: “ну що, ї*е вас Росія” (ВІДЕО)

У Празі 1 червня стався напад на волонтерів: українців і чехів побили особи, які підтримують Росію та жорстоку війну, розв’язану окупантами. На місце інциденту викликали поліцію.

Подія сталась на Старомнєській площі в центрі чеської столиці. Там волонтерська організація Prague Maidan кожної суботи, з 14 по 16 години волонтерить у наметі “Russia Hands Off Ukraine”.

“Стоїмо мирно з мерчем і волонтерською скринькою. Все офіційно, маємо дозвіл”, – зазначила представниця організації у соцмережі X.

“Все почалось з того, що підійшов боров і почав мені казати: “ну что є*ьот вас расія”, – написала представниця волонтерської організації у X, описуючи інцидент.

Вона зазначила, що почала знімати і казати, що в Чехії підтримка Росії є злочином і вона викличе поліцію. До компанії чоловіків, які підтримують Росію, приєдналось ще двоє жінок, які почали ображати українців.

Волонтерка нецензурно відповіла росіянам, після цього одна з них вдарила чешку по голові. Дівчина просила відійти агресивних росіян від намету. А хлопця чеха, який також відповів лайкою, став хапати ще інший чоловік, який розповідав, як “нас Росія добре вбиває”. Росіяни, один із яких говорив німецькою, почали розмахувати парасолею, а після того і бити.

“Ті самі хароші руські яких треба не звинувачувати: приходять до палатки волонтерів на підтримку України В КРАЇНІ ДЕ ВОНИ ТУРИСТИ, щоб їм в обличчя порадіти вбивствам їх людей і нападають на українців та волонтерів-громадян країн”, – зазначили волонтери.

Далі на відео видно, що росіяни почали бити українців та чехів, вибили телефон з рук. У волонтерки була кров на руках та в “тріщинах телефону”. Згодом на місце викликали поліцію, яка взяла відео та свідчення, і відправила постраждалих до лікарні. Росіяни на той момент уже втекли з площі.

Олена Ковальська, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...