Опубліковано: 16 Березня, 2021. Переглядів: 363


Чи запровадять в Україні локдаун

Міністерство охорони здоров’я оновило список регіонів зі значним поширенням Covid-19. У червону зону потрапила Чернівецька, Івано-Франківська, Житомирська та Закарпатська області.

Кажуть про 3-тю хвилю захворювання та запровадження локдауну.

Про те, чи потрібно оголошувати карантин,  Gazeta.ua розповів Олег Мусій, медичний директор сервісу DocRadar, міністр охорони здоров’я 2014 року.

“Якщо далі так розвиватимуться події, то запровадження локдауну реальне. На це впливає маса факторів. Люди втомилися і перестають дотримуватися елементарних норм безпеки. Плюс у нас відсутня епідеміологічна частина санепідслужби. Вона б мала контролювати й забезпечувати епідеміологічний супровід коронавірусної хвороби, розповсюдження. Проводити епідеміологічні розслідування в плані виявлення найбільших джерел, вогнищ, спалахів інфекцій та ізоляції людей”, – розповів Олег Мусій.

Вважає, поки що особливої необхідності у впровадженні локдауну немає. Це стане необхідним у разі браку місць у лікарнях для надання медичної допомоги важким хворим. З цим проблеми лише на Франківщині.

“Локдаун запроваджують для того, щоб обмежити велику кількість одночасного надходження хворих із важкими ускладненнями. Також для того, аби провести якісь організаційні заходи. По кисню влада більш-менш впоралася, а по інших питаннях ні”, – каже Мусій.

Експерт стверджує, за його даними близько 30% українців перехворіли на коронавірусну інфекцію. У той час як за офіційною статистикою – близько 5%.

“Поступово формується природній колективний імунітет, і не від щеплення. У цьому питанні Україна пасе задніх”, – додає Мусій.

Станом на 15 березня в Україні виявлено 9 642 хворих на Covid-19. Щеплено 8 928 осіб за добу.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...