Опубліковано: 26 Травня, 2024. Переглядів: 307


Атаки ЗСУ на Крим: у Франції назвали три цілі і пояснили, до чого тут Західна Україна

Опитані газетою Le Monde експерти вважають, що Київ не припиняє бити по Криму, щоб тиснути на Чорноморський флот РФ і змусити його триматися якомога далі від заходу Чорного моря і не загрожувати судноплавству в Одесі.

Але це лише одна з багатьох цілей, які змушують україну обстрілювати тимчасово окупований півострів.

Ще одна ціль атак — перешкоджати постачанням російської армії на материковій частині України. Але найважливіша – це створити безпечні умови для надходження сучасних винищувачів F-16.

“Росіяни використовують свої можливості спостереження в Криму, щоб дізнаватися про те, що відбувається в західній Україні. Винятково важливо зламати ці інструменти, щоб росіяни не побачили прибуття F-16 у реальному часі, що дозволило б їм відреагувати”, — пояснив експерт із міжнародних ризиків Стефан Одран.

Удари по цілях у Криму не загострюють дефіцит боєприпасів, який є у ЗСУ на фронті, оскільки дрони великої дальності та крилаті ракети SCALP/Storm Shadow на фронті не використовуються, пояснив науковий директор Інституту стратегічних та оборонних досліджень Тібо Фуйє.

У ЗСУ прогнозують перелом ситуації на фронті на користь України

Через два місяці ситуація на фронті почне змінюватися на користь України. Таку думку висловив командир батальйону ударних БПАК “Ахіллес” 92-ї окремої штурмової бригади імені кошового отамана Івана Сірка Юрій Федоренко.

“Просування подальшого ворог немає і ведеться системна робота щодо вибиття противника з тих позицій, які він зайняв”, – сказав Федоренко в ефірі телемарафону.

За його словами, динаміка боїв на фронті висока, але при цьому сили оборони мають певні тактичні успіхи.

“Якщо казати про Вовчанськ, то Сили оборони намагаються стабілізувати ситуацію повною мірою. Але противник “жме” дуже сильно, бо для них принципово важливо окупувати Вовчанськ і утворити плацдарм для подальшого просування в тил нашого угрупування військ”, – пояснив Федоренко.

На Куп’янському напрямку противник став більш активним, але глобально ситуацію це не змінить.

“Коштом пакета військової допомоги від США, з якої вже є надходження до Сил оборони, гармати почали стріляти більше, а також коштом донатів українців, користуючись з майстерності і відваги представників Сил оборони, забезпечується сталий результат для стабілізації ситуації. І це відбудеться й надалі. Орієнтовно за два місяці, коли ми накопичимо свої засоби в необхідній кількості, можна буде казати про те, що на певних відтінках будемо переломлювати ситуацію на користь Сил оборони”, — сказав Федоренко.

Юлія Скорик, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...