Опубліковано: 24 Травня, 2024. Переглядів: 274


Кабмін скоро ухвалить нові тарифи на світло

Уряд до кінця місяця ухвалить остаточне рішення щодо розмірів нових тарифів на електроенергію для побутових споживачів. Міністр енергетики Герман Галущенко сказав про це на “годині запитань до уряду” у Верховній Раді в п’ятницю, передає “Інтерфакс-Україна”.

“Це питання на розгляді, сьогодні ми проводимо остаточні розрахунки, рішення буде ухвалено в найближчий тиждень, тобто до кінця травня”, – сказав він.

Найімовірніше під час встановлення нових тарифів використають диференційований підхід залежно від обсягів спожитої електроенергії.

“Я не думаю, що буде просто один тариф змінено на інший – буде диференціація залежно від обсягів споживання електроенергії”, – зазначив Галущенко.

Міністр вказав, що зараз уряд здійснює розрахунки додаткових надходжень коштів від підвищення тарифів до бюджету і для фінансового збалансування енергоринку.

“Розрахунки є, ми їх верифікуємо з погляду того, які додаткові надходження отримає державний бюджет з погляду відповідної сплати дивідендів цими двома компаніями (“НАЕК “Енергоатом” і ПрАТ “Укргідроенерго”) та з погляду збалансування всього енергоринку”, – вказав він.

Нинішні тарифи для населення не покривають собівартості генерації, вказав Галущенко. “Енергоатом” та “Укргідроенерго” виплачують різницю між ринковою ціною кіловат-години й тарифами для населення у межах виконання спеціальних зобов’язань із забезпечення доступності електроенергії для побутових споживачів.

З 1 червня 2023 року Кабмін встановив єдиний тариф на електроенергію для населення на рівні 2,64 грн/кВт-год із ПДВ.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...