Опубліковано: 22 Травня, 2024. Переглядів: 317


На заході України чоловік два тижні жив у лісі, щоб сховатися від мобілізації: деталі справи

Волинянина, який ховався у лісі на Львівщині, суд відправив під домашній арешт. Перед тим він встиг побити поліцейського, який перевіряв його документи. Деталі справи можна прочитати у постанові, що з’явилася у реєстрі судових рішень.

Чоловік на суді пояснив, що його дії з нанесення тілесних ушкоджень поліцейському були викликані страхом перед врученням повістки для мобілізації та проходження ВЛК (військово-лікарської комісії).

Він пояснив, що пішов з дому ще 08.05.2024 та з цього часу подорожує. Визначеного місця проживання зараз немає, ночує в лісі. Повертатись додому не мав наміру, має закордонний паспорт і хотів виїхати за кордон.

При цьому за місцем проживання громадянина оголосили безвісти зниклим.

На суді чоловік “заперечив проти обрання йому домашнього арешту, оскільки не хоче повератитись додому, бо має страх, що йому вручать повістку та мобілізують”.

У підсумку Турківський районний суд ухвалив рішення посадити чоловіка під цілодобовий домашній арешт на два місяці – до 17 липня 2024 року включно. При цьому він має право оскаржити ухвалу в апеляційному суді.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...