Опубліковано: 9 Травня, 2024. Переглядів: 273


Вчені б’ють на сполох – насувається кліматична катастрофа

На людство та планету загалом можуть чекати катастрофічні наслідки.

До кінця поточного століття середня глобальна температура значно перевищить критичні показники, пише The Guardian із посиланням на провідних кліматологів світу.

“Глобальна температура до кінця століття перевищить доіндустріальні показники щонайменше на 2,5 градуса.

Водночас навіть підвищення на 1,5 за Цельсієм – показник, який міжнародна експертна спільнота вже зараз вважає критичним. Багато вчених уявляють майбутнє з голодом, конфліктами та масовою міграцією, викликаними хвилями спеки, лісовими пожежами, повенями та штормами, інтенсивність і частота яких значно перевищує ті, що вже були”, – йдеться у матеріалі.

Численні експерти заявили виданню, що вони відчувають безнадійність, розлюченість і страх через бездіяльність урядів, попри надані чіткі наукові докази.

“Я вважаю, що протягом наступних п’яти років на нас чекає серйозна суспільна руйнація. Буде приголомшення від однієї екстремальною події слідом за іншою екстремальною подією, виробництво їжі буде порушено”, – заявила Гретта Пекл з Університету Тасманії.

Зміна клімату не настане раптово при перетині критичної позначки. Ці зміни вже поступово відбуваються, і вони не зупиняться, а наростатимуть.

Експерти заявили, що зараз вирішальне значення має масштабна підготовка до захисту людей від кліматичної катастрофи, що насувається.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...