Опубліковано: 8 Травня, 2024. Переглядів: 4018


На Закарпатті набирає обертів новий мобілізаційний скандал: подробиці (ФОТО)

Середняк футбольного чемпіонату у першій лізі ФК “Хуст” втратив основного свого гравця. Не через травму, продаж, чи допінг – його силою забрали у ТЦК.

У клубі кажуть, що гравця працівники ТЦК забрали прямо з вокзалу учора, 7 квітня і доставили до місцевого військкомату.

Зв’язок з футболістом обірвався і подальша його доля невідома.

Фото: armyinform.com.ua, facebook.com/football.khust

В ФК “Хуст” обурені тим, що деяким “привілейованим” клубам зробили бронь для футболістів, а іншим — ні.

“Декілька клубів в Україні визнали критично важливими обʼєктами, а їхні гравці відповідно – отримали бронювання від мобілізації. Чи можливе проведення всеукраїнських змагань, в яких буде приймати участь 3 клуби? Що робити іншим клубам? Про яку конкуренцію та розвиток футболу може йти мова? Чи можуть працювати українські професійні клуби в таких умовах?”, – йдеться у повідомленні клубу.

Там також заявляють, що чимало клубів просто бояться їхати на Закарпаття грати виїздні матчі через беззаконня місцевої ТЦК. Відомо, що на межі Закарпатської області стоять посилені блокпости, проскочити через які для багатьох є успіхом. До речі, між жодними областями Правобережної України немає таких блокпостів, як на шляху до Закарпаття.

ФК “Хуст” просить втрутитися у цю ситуацію Президента Української асоціації футболу Андрія Шевченка, голову Професіональної футбольної ліги Олександра Каденка, голову Закарпатської ОДА та інших. У клубі кажуть, що в його структурі тренується 130 дітей і так знищувати команду, яка існує лише на меценатські кошти не личить.

Скандал із мобілізацією футболіста набирає обертів: з’явилися заяви ЗСУ і тренера клубу

Оперативне командування “Захід” відреагувало на інцидент з футболістом “Хусту”.

“Вболіваємо за український футбол, але захист України ставимо на перше місце”, – йдеться в офіційній заяві командування.

Оперативне командування Сухопутних військ ЗСУ “Захід” зазначає, що процес бронювання і отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований.

У ЗСУ прокоментували “викрадення” футболіста

“Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією. В той час коли сотні видатних спортсменів у лавах Сил Оборони героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, м’яко кажучи, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України і ставити інтереси футбольного клубу над захистом країни. Тільки разом ми переможемо в цій війні!” — сказано в повідомленні.

Реакція Закарпатського ОТЦК та СП

Речник Закарпатського ОТЦК та СП Сергій Гудак зазначив, що процес бронювання й отримання відстрочки від мобілізації строго регламентований. Якщо у спортсмена нема законних підстав і належним чином оформленого бронювання, він може підлягати призову за мобілізацією.

“В той час, коли сотні видатних спортсменів в лавах ЗСУ героїчно борються з агресором, інколи ціною власного життя, дивним є намагання футбольного клубу зробити своїх гравців привілейованими порівняно з іншими громадянами України й ставити інтереси клубу над захистом країни”, — сказав Гудак.

Нагадаємо, 7 травня на Закарпатті футболіста “Хусту” Миколу Сираша силою забрали з вокзалу у ТЦК. Із ним немає зв’язку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...