Опубліковано: 28 Квітня, 2024. Переглядів: 754


У сільському храмі на заході України мироточать п’ять ікон і хрест. “Віримо, що скоро буде мир”

Настоятель впевнений: це добрий знак. Мира настільки багато, що його збирають в окремі посудини й передають захисникам на фронт.

Аби побачити диво, до церкви святих Бориса і Гліба у Шклинь на Волині з’їжджаються віряни навіть із сусідніх громад. Церква святих Бориса і Гліба побудована у 1864 році.

“Наприкінці березня 2022 року в храмі спочатку замироточила ікона “Зішестя Святого Духа”. Помітив це першим паламар, — розповідає настоятель Михайло Стрільчук. — Згодом миро з’явилось на іконах “Почаївська Божа Матір”, “Тайна вечеря” та на старенькому хресті з розп’яттям. Все це відбувалось на очах наших парафіян”.

А декілька тижнів тому в сільській церкві замироточили ще два старовинні образи Діви Марії з Дитятком.

“Тоді двоє вірян, батьки військового, прийшли на молебень за здоров’я захисників. І чоловік помітив під час молитви, як краплі мира витікають з очей Богородиці, — додає настоятель. — Миро особливо щедро тече під час посиленої молитви за військо й мир в Україні. Ймовірно, таким чином Господь вказує нам на свою милість і підтримку. Миро збираємо в посудини й передаємо бійцям на фронт. А нещодавно приїжджала родина з Хмельниччини із хворою дитиною, аби помолитись біля ікон та набрати цілющого мира”.

Появу мира на образах і хресті священник трактує як добрий знак. Каже: коли святині кровоточать — буде біда, мироточать — до миру.

“Хочеться вірити, що Бог і його Пресвята Матінка невдовзі благословлять нашу Україну перемогою”, — зауважує отець Михайло Стрільчук.

До речі, церква святих Бориса і Гліба побудована у 1864 році. У 60-х роках минулого століття її перетворили на музей атеїзму. І тільки через 30 років богослужіння тут відновили.

Вікторія Трудько, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...