Опубліковано: 23 Квітня, 2024. Переглядів: 237


Обмеження консульських послуг для чоловіків за кордоном: роз’яснення МЗС

Припинення консульських послуг для українців набуло чинності 23 квітня.  У мережі Х глава МЗС Дмитро Кулеба поінформував, що вчора він доручив вжити заходів щодо відновлення справедливого ставлення до чоловіків мобілізаційного віку в Україні та за кордоном.

Водночас, Міністерство закордонних справ пояснило, що призупинення надання послуг чоловікам мобілізаційного віку в дипломатичних установах є тимчасовим кроком.

Воно пов’язане з ухваленням Верховною радою нового закону про мобілізацію.

Зовнішньополітичне відомство пояснило, що нормативні документи, які визначають надання консульських послуг, та пов’язані з ними інформаційно-комунікаційні системи МЗС повинні бути змінені відповідно до закону про мобілізацію.

Там підкреслили, що призупинення надання консульських послуг «є тимчасовим кроком, обумовленим необхідністю вирішення питань щодо військового обліку громадян мобілізаційного віку, які перебувають за кордоном».

Відомство каже, що обмеження поширюється на звернення після 23 квітня, позаяк «строк розгляду таких заяв може перевищити час, який залишився до набуття чинності» законодавством про мобілізацію. Воно запевняє, що обмеження не поширюються на інші категорії українців.

МЗС окремо вказує, що після набуття законом про мобілізацію чинності 18 травня 2024 року «процес прийняття та розгляду заяв про вчинення консульських дій продовжиться з урахуванням нових вимог, що випливають із положень закону».

Читайте також:

Мобілізація українських чоловіків за кордоном: в МЗС зробили заяву

Українці за кордоном: є погані новини

Українські чоловіки штурмують центр видачі паспортів у країнах Євросоюзу (+ВІДЕО)


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...