Опубліковано: 23 Квітня, 2024. Переглядів: 1121


Смерть мобілізованого із Закарпаття: з′явилися подробиці

Закарпатський ОТЦК та СП сьогодні, 23 квітня, повідомив про смерть чоловіка, якого мобілізували напередодні. Дорогою до навчального центру у нього стався епілептичний приступ.

У Закарпатському ОТЦК та СП висловили співчуття рідним та близьким померлого, але не уточнили, як саме чоловіка з епілепсією взагалі могли мобілізувати.

Наразі, як зазначили у військкоматі, триває перевірка.

“Сталась трагедія. По дорозі в навчальний центр у військовозобов’язаного стався епілептичний приступ. Офіцер супроводу надав першу домедичну допомогу та викликав “Швидку допомогу”, однак медики не встигли. За даним фактом призначено службову перевірку. Командування Закарпатського ОТЦК та СП висловлює співчуття рідним та близьким померлого”, – зазначили у військкоматі.

Там не повідомили, як саме чоловік пройшов ВЛК, яка ще й визнала його придатним до служби, оскільки він вже їхав до навчального центру.

У ЗМІ зазначили, що померлому було 39 років.

Омбудсмен Дмитро Лубінець відреагував на трагедію.

“Відомо, що українець, згідно з довідкою ВЛК, був визнаний придатним до військової служби. Наразі щодо ймовірного порушення прав людини я відкрив провадження. Ця ситуація надалі перебуватиме на моєму особистому контролі”, – написав він, додавши, що його представники у Закарпатській і Львівській областях працюватимуть, аби дізнатися всі обставини.

За інформацією джерел, мобілізований помер на території Львівської області.

Додамо, у лютому в Тернопільській області помер чоловік, який знепритомнів у ТЦК. Перебуваючи на його території стан здоров’я військовозобов’язаного погіршився – почалися судоми. У результаті він впав на землю та вдарився головою.

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження

Спеціалізована прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого по дорозі до навчального центру.

Про це повідомили на сторінці Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону у Facebook.

За інформацією відомства, інцидент стався на Львівщині.

“Попередня правова кваліфікація ч. 5 ст. 426-1 КК України. Наразі перевіряють факт можливого незаконного призову чоловіка та ймовірної причетності до трагедії службовців Ужгородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки”, — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мобілізований помер в дорозі до навчального центру: у Закарпатському ТЦК призначили перевірку


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...