Опубліковано: 19 Квітня, 2024. Переглядів: 390


В Укренерго зробили заяву щодо відключення побутових споживачів

Енергетична система України зазнала сильних пошкоджень, проте для збалансування її у пікові години споживання, застосовуватись відключення для споживачів не буде.

Це не стосується, на жаль, міста Харкова де є особлива, своя ситуація з пошкодженням практично всіх основних об’єктів енергосистеми міста. Так прокоментував ситуацію очільник НЕК Укренерго Володимир Кудрицький в Telegram.

“Але в усіх інших регіонах ми не плануємо залучати побутових споживачів до обмежень електропостачання, до цих графіків”, – повідомив він.

За його словами, поточна ситуація вимагає експортувати електричну енергію і Україна наразі використовує можливості для отримання енергії від європейських партнерів у обсязі який дорівнює приблизно потужності одного блоку атомної станції.

Надалі, зазначив Кудрицький, ситуація може погіршуватись внаслідок того, що для балансування системи потрібно повне відновлення основних потужностей для чого потрібно поки що не визначений проміжок часу.

“Крім того, влітку починається ремонтна кампанія на атомних станціях. Саме тому буде відчутним дефіцит електроенергії. Він буде компенсуватись завдяки запиту на аварійну допомогу та експортування електроенергії. Проте потужність приймальної частини може не перекривати запиту у системі. Тому будуть запроваджуватись обмеження”, – пояснив Кудрицький.

Як додатковий і останній засіб для збалансування системи енергетики можуть, за словами Кудрицького, використати і обмеження побутових споживачів.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...