Опубліковано: 18 Квітня, 2024. Переглядів: 229


На Закарпатті виявили найбільшого метелика в Європі (ФОТО)

На Закарпатті на території національного природного парку “Синевир” вперше виявили найбільшого метелика в Європі Сатурнію велику. Він занесений до Червоної книги України.

Про це повідомили на сторінці НПП “Синевир” у Facebook. Там зазначають, що поява метелика у краї може бути пов‘язана з аномальним потеплінням.

У відомсті пишуть, що комаха дуже вибаглива до світла, температури та їжі. Через великі крила та тіло, що заважають їй швидко пересуватися, комаха веде нічний спосіб життя. Харчується лише нектаром нічних квітів, соком плодових дерев.

“На широких крилах метелика можна розгледіти малюнок у вигляді темної плями посередині кожного крила. Завдяки чутливим вусикам, самці цього виду володіють надзвичайним нюхом. Вони здатні почути запах самки на відстані 10 км. Їх нюхові рецептори реагують навіть на одиничні молекули. Цих метеликів можна буде побачити ще до кінця червня. Його гусениця живе на плодових деревах, терені, волоському горіху”, — йдеться у повідомленні.

На заході України поява такого метелика — рідкість, оскільки він полюбляє субтропіки. Тільки деякі регіони півдня за сприятливої погоди є звичними для цих комах. За заподіяння шкоди метелику в Україні загрожує штраф, додають у нацпарку.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...