Опубліковано: 11 Квітня, 2024. Переглядів: 797


Скандал із ТЦК: на Закарпатті під час спроби мобілізації на блокпості поранили чоловіка? – ЗМІ

Працівники ТЦК та СП застосовували зброю, затримуючи чоловіка на блокпості у Рахівському районі. Про це повідомили користувачі соцмереж, а також колишній народний депутат Ігор Мосійчук.

“Працівники ТЦК влаштували полювання зі стріляниною і поранили хлопця, брат якого минулого року загинув на фронті”, – написав він у соцмережі Фейсбук.

Мосійчук стверджує, що подія сталась у понеділок, 8 квітня, у Рахівському районі.

“У селі Видричка сталася така неприємна ситуація. Житель села Богдан Рахівського р.н. їхав на своєму авто з міста Рахів в сторону села. На блокпосту його зупинили, для перевірки документів, після перевірки йому заявили, що він поїде з ними. Він відмовився, вони викликали підкріплення, приїхало ще п’ять чоловік, у військовій формі, не місцеві, почали хлопця крутити і запихати в бусік, казали що везуть його в Мукачево, він вирвався, почав від них тікати, по нім відкрили пальбу, людина отримала поранення в руку, і в ногу”, – написав екснардеп.

Мосійчук додав, що у цього хлопця минулоріч загинув на війні молодший брат Кудрич Микола Іванович.

“На підставі цього в Кудрича Антона Івановича є відстрочка від мобілізації, про що він і заявив військовим на блокпосту. Потім батько поїхав в Рахівський ТЦК. Начальник на робочому місці був в нетверезому стані, і в грубій формі спілкування цікавився, хто їм надав ті документи на відстрочку. Боюсь, що замнуть справу в Рахові, бо на місце виїжджав сам начальник поліції”, – пояснив Мосійчук.

Що каже ТЦК

Реакція Закарпатського ТЦК та СП була оприлюднена на сторінці у соцмережі Фейсбук.

“Мережею інтернет шириться інформація щодо нібито участі представників ТЦК в інциденті зі стріляниною. Офіційно заявляємо, що це не відповідає дійсності. Представники ТЦК не мають жодного відношення до затримання вказаної особи, а тим більше не вчинили жодних протизаконних дій. Наголошуємо, що у своїй роботі ми керуємось виключно законодавством України”, – заявили у структурі.

Як зауважив “Захід-Еспресо”, офіційна позиція Закарпатського ТЦК та СП зникла, але журналісти заздалегідь зробили скрін допису. Нині ж допис на Фейсбук-сторінці Закарпатського ТЦК існує.

Олег Зубарук, Експрес


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...