Опубліковано: 9 Квітня, 2024. Переглядів: 181


Офіс генпрокурора перевіряє інформацію про розстріл українських військових

Офіс генерального прокурора перевіряє інформацію про розстріл російськими військовими українських захисників у тимчасово окупованих Кринках на лівобережжі Херсонщини. Про це сказав керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту Юрій Бєлоусов, повідомили “ТСН“.

Інформація про вбивство полонених українських військових з’явилась в одному з Telegram-каналів 6 квітня.

Її розмістили росіяни, розповів Бєлоусов.

“7 квітня було розпочато розслідування нашими колегами з Херсонської області. За цей час були проведені деякі невідкладні слідчі дії. Були проведені огляди у відкритих джерелах, були надані доручення до відповідних підрозділів ЗСУ, щоб вони підтвердили інформацію”, – сказав начальник департаменту.

“Є інформація щодо причетності окупантів з 328-го полку 104-ї дивізії ВДВ РФ. У тому Telegram-каналі окупантів, де вперше була така інформація, було згадано 345-й полк цієї ж дивізії. Тобто як мінімум два підрозділи наразі перевіряються. Ми перевіряємо також інші підрозділи РФ, які могли бути там в цей час”, – сказав Бєлоусов.

Перевіряється інформація щодо осіб українських військових, які загинули, сказав начальник департаменту.

Зареєстровано 27 кримінальних проваджень за фактами страти українських військовополонених. Йдеться про вбивство 54 захисників, повідомили в Офісі генпрокурора.

Випадки страт українських військовополонених фіксуються з березня 2022 року. Суд вже виніс вирок першому російському військовому за страту українського захисника на Чернігівщині, повідомив Бєлоусов.

“Ми працюємо з Міжнародним кримінальним судом, Моніторинговою місією ООН, розвідувальними органами і неурядовими організаціями, які також збирають інформацію. Наше завдання зараз – документувати, фіксувати, розповідати світу правду. Злочинці опиняться на лаві підсудних, це лише питання часу”, – сказав начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...