Опубліковано: 27 Березня, 2024. Переглядів: 463


Російсько-українська війна може завершитися у 2024 році: аналітики назвали причини

Цього року може відбутися зупинка чи повне припинення російсько-української війни, яку дехто оцінює як початок нового глобального конфлікту за участю найбільших країн світу.

Війна може перейти в оборонну позицію, не в останню чергу внаслідок безвідповідальних дій канцлера Німеччини Олафа Шольца та інших західних політиків. З’являється все більше ознак того, що конфлікт може бути припинений на певний час. Про це пише Welt.

Москва може погодитись на “нульовий” сценарій, на думку оглядача, коли обидві сторони зупиняться на тому місці, де вони є наразі. Проте Кремль може отримати суттєву перевагу, оскільки Україна імовірно буде знову у “підвішеному” стані щодо ухвалення рішення про інтеграцію в Євросоюз та НАТО.

Таке “розв’язання” конфлікту буде здаватись Росії перемогою, а для України – часом для перегрупування і підготовки до відбиття імовірної нової війни.

Кремль влаштує “заморожений” конфлікт. Російські збройні сили можуть залишатися в Україні, але постачання західної зброї припиняться, а переговори про вступ України до ЄС і НАТО перетворяться у тривалий і безрезультатний процес.

На думку автора публікації всі ці перемовини та кулуарні дії мають на меті припинення війни вже у 2024 році, оскільки як сили України, так і Росії є виснаженими. Жодна зі сторін не зможе мати перевагу на полі бою.

Влітку та на початку осені – найбільша загроза для України

Україна буде у дуже загрозливому стані влітку та на початку осені. Саме тоді імовірно буде критична фаза війни, коли росіяни спробують пробити лінії оборони ЗСУ. Водночас ні ресурсів людських, ні запасів зброї у Києва недостатньо. Тому про повернення територій не може бути і мови.

Імовірно єдине і найважливіше наразі завдання – захист від просування окупаційних військ.

Оборона Дніпра чи захист ліній оборони?

Найбільшим проривом для росіян може бути спроба вийти до Дніпра. Для українських збройних сил – зупинити ворога на другій та третій лінії оборони. Якщо необхідного озброєння та боєприпасів Україна не отримає вже зараз, влітку, Кремль використає це для продовження окупації і “дотиснення” України. Однак це є лише одним із варіантів подій.

Варто підкреслити, що ця стаття у відомому німецькому виданні опублікована у рубриці, де пропонується варіативність поглядів та висловлення думок авторів. Водночас публікація ґрунтується на експертні оцінки та висновки, прогнозування різних варіантів подій.

Є альтернативна думка, щодо розвитку подій, про яку пишуть аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW). Вони вказують, що Росія запустила свідому інформаційну операцію із поширення думки, що війну в Україні неможливо виграти через домінування Росії на полі бою. Ця операція є справжньою стратегією Кремля, спрямованою на досягнення цілі в Україні.

Аналітики зазначають, що Кремль прагне спонукати США до бездіяльності і прийняти помилкову неминучість того, що Росія переможе в Україні. Тобто основна стратегія Москви полягає не у веденні війни для перемоги, а у примушуванні інших побачити світ так, як це вигідно Росії, та стимулювати інших приймати рішення відносно створеної Кремлем альтернативної реальності.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...