Опубліковано: 27 Березня, 2024. Переглядів: 699


У кількох областях на заході України аварійні відключення світла: що сталося

У західних областях України через  сильний вітер є пошкодження електромереж і, як наслідок, аварійні відключення споживачів.

Знеструмило 10 сіл та сотню споживачів у Чернівцях: через сильний вітер на Буковині немає світла

Про це повідомили на каналі Чернівціобленерго у Telegram.

Частково немає світла у Тернавці, Куликівці, Старому Вовчинці, Багринівці, Сучевенах, Корчівцях, Купці, Магалі, Драниці, Сторожинці. Також без світла тимчасово залишились сотня чернівчан.

У Чернівціобленерго повідомили, що наразі аварійні бригади працюють за усіма напрямками та відновлюють живлення, тому у деяких абонентів буде з’являтись електропостачання. Проте через тривалий вітер ще можуть виникати нові аварійні знеструмлення.

На Хмельниччині через погодні умови діють аварійні відключення світла

Сьогодні, 27 березня, на Хмельниччині через сильні пориви вітру відбуваються аварійні відключення світла. Наразі не діють почергові мережеві обмеження в області.

Про це повідомили в Хмельницькобленерго.

“Станом на 12.30 в на Хмельниччині не діють мережеві обмеження, а відключення світла пов’язані із пошкодженням електромереж внаслідок стрімких поривів вітру”, — йдеться в повідомленні.

У Хмельницькобленерго зазначили, що електроенергія відсутня у 91 населеному пункті, у тому числі у 47 — частково. Загалом без світла перебуває близько 11 тисяч споживачів.

“Закликаємо усіх бути обережними поблизу ліній електропередач. Наближатися до обірватого проводу ближче, ніж на 8 метрів — смертельно небезпечно”, — закликають у Хмельницькобленерго.

Наразі електрики в області проводять аварійно-відновлювальні роботи.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...