Опубліковано: 23 Березня, 2024. Переглядів: 315


“Ісламська держава” повідомила нові подробиці щодо теракту в Підмосков’ї

Інформагентство Amaq, яке вважається одним із рупорів терористичного угруповання ІДІЛ, опублікувало фотографію чотирьох чоловіків, у яких упізнали виконавців теракту в підмосковному “Крокус Сіті Холі”. На повідомлення звернув увагу моніторинговий проект The Khorasan Diary, який відстежує активність ісламістів у Мережі. На фотографію також звернув увагу експерт з питань тероризму, науковий співробітник Вашингтонського інституту близькосхідної політики Аарон Зелін.

У новій заяві, поширеній пов’язаним з ІД інформаційним ресурсом Amaq, зазначається, що “Ісламська держава” завдала потужного удару по Росії, здійснивши криваву атаку, яка є найжорстокішою з усіх, що були спрямовані проти Росії за останні роки”.

Вказується, що об’єктом атаки було “велике зібрання християн у місті Красногорськ на околиці столиці Москви”.

Стверджується, що атаку здійснили четверо бойовиків “Ісламської держави”, які були озброєні автоматами, пістолетами, ножами і запалювальними бомбами. При цьому, “операції” передувало інтенсивне спостереження за цим місцем.

Також зазначається, що троє бойовиків увірвалися до зали та відкрили вогонь по натовпу, а четвертий “здійснив пожежу в залі за допомогою запалювальних бомб, які були заздалегідь підготовлені для цієї мети”.

Перед атакою вони довгий час спостерігали за будівлею “Крокуса”.

Експерт з питань тероризму Петер Нойманн з Королівського коледжу Лондона переконаний, що повідомлення терористичного угрупування “Ісламська держава” щодо відповідальності за теракт в Росії є справжнім, хоча російська пропаганда намагається переконувати в протилежному.

“Чи є повідомлення ІД із взяттям відповідальності на себе справжнім? Так, на 100%. Зізнання було поширено вчора через канали ІД, як і інші повідомлення про взяття на себе відповідальності в минулому… Будь ласка, не піддавайтеся на російську дезінформацію”, – написав Нойманн на своїй сторінці в соцмережі Х.

Експерт вказав на те, що Путін намагається звинуватити Україну в теракті, щоб уникнути політичної загрози.

“Не забувайте: ця атака є дуже неприємною для Путіна. Тільки якщо йому вдасться звалити вину на Україну, то він зможе уникнути політичної загрози і навіть збільшити підтримку себе та своєї війни. Саме на це і спрямована російська пропаганда”, – зазначив він.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...