Опубліковано: 19 Березня, 2024. Переглядів: 378


У Раді погодили правку, яка змінить мобілізацію: подробиці від нардепа

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки підтримав поправку №1197 до урядового законопроєкту “Про удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби”.

Згідно з правкою, якщо людина самостійно прибула до територіального центру комплектування та соціальної підтримки з відношенням від військової частини, яка хоче саме цього фахівця взяти на конкретну посаду, людину відправлять саме до цієї частини.

Про це повідомив народний депутат Володимир В’ятрович.

“Чим більше вакансій у війську буде заповнено за допомогою рекрутингу, тим менше вакансій залишиться заповнити через мобілізацію”, – заявив нардеп.

Зі слів В’ятровича, якість поповнення через рекрутинг незрівнянно вища – “адже і частина відбирає саме тих фахівців, які їй потрібні, і мотивація рекрутів зовсім інша – вони ідуть на конкретну посаду в конкретну частину, де можуть якнайкраще реалізувати свої здібності”.

“Рекрутинг нарешті створить здорову конкуренцію між підрозділами. Бо якщо до одних частин (у тому числі і фронтових) стоїть черга бажаючих, а до інших ніхто не йде, це очевидно пов’язано з різною якістю командирів, різним ставленням до людей у різних частинах. І повсюдне запровадження рекрутингу, захищеного законодавчими гарантіями, змусить гірші частини підтягуватися до кращих”, – заявив В’ятрович.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...