Опубліковано: 9 Березня, 2024. Переглядів: 497


Папа Римський закликав Україну підняти “білий прапор” та розпочати переговори з РФ

Агентство Reuters отримало у своє розпорядження запис інтерв’ю Папи Римського Франциска для швейцарського телеканалу RSI, яке відбулося у лютому та має бути опубліковане 20 березня.

На записі є фрагмент інтерв’ю, де понтифік відповідає на питання щодо того, чи потрібно Україні підняти “білий прапор” та піти на переговори з РФ, попри те, що багато хто говорить, що це узаконить агресію Москви.

“Це одна з інтерпретацій, це правда. Але я думаю, що найсильніший той, хто дивиться на ситуацію, думає про людей, має мужність підняти “білий прапор” та веде переговори”, – сказав Франциск, додавши, що переговори мають проходити за посередництва інших країн.

Вважається, що це перший раз, коли Франциск використовував такі терміни, як “білий прапор” або “поразка” під час обговорення війни в Україні, хоча в минулому він говорив про необхідність переговорів.

“Можна відчувати сором. Але скільки людей загинуло в підсумку? Потрібно вести переговори. Не соромтесь вести переговори, поки ситуація не погіршилась”, – наголосив він.

На думку Папи Римського, одним з таких посередників могла б бути Туреччина.

Однак врегулювати переговорами понтифік пропонує не лише війну України з РФ. В іншій частині інтерв’ю, яка стосувалася конфлікту Ізраїлю з бойовиками ХАМАС, Франциск сказав, що “переговори – це не капітуляція”.

Понтифік і раніше виступав за дипломатичне врегулювання, але вперше фактично закликав Україну здатися. Українська влада поки що не коментувала заяву Папи Римського.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...