Опубліковано: 7 Березня, 2024. Переглядів: 357


Китай зробив заяву щодо врегулювання війни в Україні

У МЗС Китаю заявили, що для врегулювання війни в Україні необхідно провести міжнародну мирну конференцію, на яку погодилися б і Київ і Москва.

Під час заходу Україна та РФ мали б можливість неупереджено і чесно висловити свої позиції, зазначив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї на пресконференції в кулуарах сесії законодавчого органу КНР.

“Китай підтримує скликання міжнародної мирної конференції, на яку погодяться і Україна, і Росія, в якій усі сторони братимуть участь на рівних правах і матимуть можливість неупереджено та чесно обговорити всі мирні плани”, – сказав він.

Пекін продовжує уникати слова “війна” у своїх заявах. Ван Ї наголосив на незмінній позиції Китаю щодо якнайшвидшого припинення бойових дій та повернення до дипломатії в “українській кризі”.

“Усі наші зусилля спрямовані на досягнення однієї мети – прокласти шлях до припинення збройного конфлікту та початку мирних переговорів. КНР продовжить відігравати конструктивну роль для пошуку політичного врегулювання конфлікту”, – зазначив міністр, нагадавши про оприлюднений торік “мирний план” Китаю з 12 пунктів та місії спецпредставника уряду КНР Лі Хуея.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...