Опубліковано: 5 Березня, 2024. Переглядів: 201


У вівторок Україна експортує рекордний обсяг електроенергії

На вівторок, 5 березня, запланований обсяг експорту електроенергії знову є рекордним з початку року.

Напередодні в енергосистемі був профіцит електроенергії, застосовувалась аварійна допомога від оператора енергосистеми Польщі.

Про це повідомляє НЕК «Укренерго» на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Сьогодні, 5 березня, запланований обсяг експорту електроенергії знову сягнув рекордної позначки. Загалом до 5 країн (Словаччини, Угорщини, Польщі, Румунії та Молдови) протягом доби планується поставити 13 393 МВт/год, з максимальною потужністю в окремі години до 726 МВт», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з 1 березня технічно можлива максимальна потужність для експорту електроенергії з України та Молдови до Європи складає 550 МВт в годину. Таке рішення прийняли 29 лютого наші європейські колеги — оператори систем передачі країн континентальної Європи ENTSO-E на основі моделювання безпеки та стабільності роботи об’єднаної енергосистеми Європи та України.

«Експорт електроенергії з України до інших країн здійснюється виключно при умові відсутності дефіциту в енергосистемі. Повноводдя в річках та сонячна погода сприяють активній роботі гідроелектростанцій та електростанцій на ВДЕ. Завдяки цьому виробники електроенергії мають можливість не тільки повністю забезпечувати потреби українських споживачів, але й збільшувати обсяги виробництва та продажу, отримуючи кошти для подальшого відновлення після збройних атак росіян. Тож якщо зараз у вас відсутня електроенергія – уточнити інформацію щодо причин та терміну знеструмлення можна на сайті та в соцмережах місцевого обленерго», — сказано у повідомленні.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...