Опубліковано: 1 Березня, 2024. Переглядів: 475


Мобілізація в Україні: ухилянтам заборонять сідати за кермо

Мобілізація в Україні. Ухилянтам заборонять керувати транспортними засобами, повідомив нардеп Федір Веніславський. Також він розкрив деталі бронювання від мобілізації, пише Експрес.

Комітет з питань національної безпеки, оборони і розвідки відхилив норму про арешт банківських рахунків військовозобов’язаних, які ухиляються від мобілізації, але підтримав позбавлення права керувати авто.

Про це повідомив член комітету ВР з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, народний депутат Федір Веніславський.

Мобілізація в Україні: які незручності матимуть ухилянти

“Комітет підтримав норму щодо заборони керувати транспортним засобом, якщо військовозобов’язаний не оновлює свої військово-облікові дані, не стає на облік, ігнорує повістки тощо. Щодо блокування коштів на рахунках, грошових активів тощо – ми в комітету цю норму відхилили”, – сказав депутат.

За його словами, хоча рішення попереднє, але “концептуально комітет це не підтримав, тому малоймовірно, що норма про арешт рахунків потрапить у фінальний варіант закону”. Також, можливо, в Україні підвищать штрафи за ухилення від мобілизації.

“Ми вирішили, що обмеження у праві виїзду за межі України для військовозобов’язаних, чоловіків віком від 18 до 60 років вже є прописане в законі про правовий режим воєнного стану, – уточнив народний обранець. – Додатково це регулювати в новому законі, на наш погляд, потреби немає. В законі України про затвердження указу президента України про запровадження воєнного стану ми це врегулювали і так”.

Нардеп констатує, що саме норми обмеження конституційних прав і свобод викликають найбільшу дискусію.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading...